Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Mycenaean-Minoan Rally 2024 Ιστορικά αυτοκίνητα στο κέντρο των Σερρών

Μία φάση του γνωστού (και δημοφιλούς στο χώρο του ιστορικού αυτοκινήτου) MycenaeanMinoan Rally” (7/4-25/4) θα φιλοξενήσει το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, αύριο Τετάρτη10 Απριλίου.

Πρόκειται για ετήσια διοργάνωση, με στόχο την επαφή και γνωριμία με τις μεσογειακές χώρες, ιδίως με την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκειά της, κάτοχοι ιστορικών αυτοκινήτων από τη μεγάλη Βρετανία και την δυτική Ευρώπη περιδιαβαίνουν οδηγώντας και ανακαλύπτουν τόπους και τον πολιτισμό τους.

Ειδικότερα, μετά την Ηγουμενίτσα (και μέχρι την πανηγυρική κάθοδό τους στην Αθήνα, την Κεφαλλονιά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη) την τιμητική τους έχουν η πρωτεύουσα της βόρειας Ελλάδας και η πόλη των Σερρών, όπου και το μοναδικό Αυτοκινητοδρόμιο της χώρας.

Έτσι, την προσεχή Τετάρτη θα καταφθάσουν στις Σέρρες και στην πίστα τους περί τα τριάντα ιστορικά αυτοκίνητα (των JaguarRolls RoyceMercedes κ.α.), προκειμένου ν’ απολαύσουν ένα ξεχωριστό δίωρο οδήγησης (10:00 π.μ-12:00 το μεσημέρι) στο ασφαλές κι ελεγχόμενο περιβάλλον του Αυτοκινητοδρομίου.

Ευθύς αμέσως, δεκαπέντε ή είκοσι από τους οδηγούς με τα εντυπωσιακά αυτοκίνητά τους θα ξεκινήσουν από το Αυτοκινητοδρόμιο και μέσω των οδών των Σερρών θα καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία Ελευθερίας ή στον κεντρικό πεζόδρομο Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου θα σταθμεύσουν μέχρι τις 16:00 μ.μ. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι η μετάβασή τους ως το ιστορικό κέντρο των Σερρών και η στάθμευσή τους θα επιτευχθεί με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του οικείου Τμήματος Τροχαίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της-ιδιαιτέρως προβεβλημένης στο εξωτερικό-διοργάνωσης. 

Σχετικές δημοσιεύσεις