Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών – Serres Circuit Ultra Run Η πίστα θ’ ανήκει στους δρομείς..

Η διεξαγωγή του Serres Circuit Run στο μοναδικό Αυτοκινητοδρόμιο της χώρας είναι γεγονός!

Την διοργάνωση αυτού του σπουδαίου δρομικού αγώνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου έχει αναλάβει το τμήμα των Δρομέων Υγείας του ΜΓΣ Πανσερραϊκός.

Να σημειωθεί ότι θα περιλαμβάνει 3 αγώνες υπεραπόστασης στις διαμορφωμένες διαδρομές εντός της πίστας:

24 ωρών (που θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου, θα συνεχιστεί όλο το βράδυ και θα ολοκληρωθεί το πρωί της Κυριακής), 12 ωρών,

6 ωρών και τον ημιμαραθώνιο.

Στην διάρκειά τους, οι περί τους εκατό τριάντα δρομείς αθλητές θα πρέπει να διανύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα με το χρονόμετρο να καταγράφει την προσπάθειά τους.

Οι διοργανωτές

Οτεχνικός διευθυντής του τμήματος δρομέων του ΜΓΣ Πανσερραϊκός (που διοργανώνει τον αγώνα) Γιώργος Θεοχάρης σημειώνει ότι «είναι ένα όνειρο και μια ιδέα που πλέον άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά! Ένα τριήμερο δρομικό event που θα είναι το μοναδικό στα Βαλκάνια, αφού θα διεξαχθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, δηλαδή σε ελεγχόμενο κι ασφαλές περιβάλλον» και προσθέτει: «με μπροστάρη την αγάπη μας για το τρέξιμο, έχουμε ως βασικό σκοπό την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού της πόλης, αλλά και την δημιουργία νέων δρομικών προκλήσεων για τους αθλητές της χώρας αλλά και όλων των Βαλκανίων».

Οι Αγώνες

Το Circuit Serres Run θα περιλαμβάνει τους εξής 4 πιστοποιημένους αγώνες:

24 ώρες

Το κύριο αγώνισμα του SERRES CIRCUIT ULTRA RUN, σκοπό έχει το να διανύσει ο αθλητής την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση στο συγκεκριμένο χρόνο των 24 ωρών. Όλη αυτή η προσπάθεια θα λάβει χώρα εντός του αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Ο κάθε γύρος στην πίστα είναι 2500μ και είναι πιστοποιημένος από τον ΣΕΓΑΣ και την IAU.

1212 HOURS ULTRA RUN

12 ώρες

Το 2ο σε χρονική διάρκεια αγώνισμα του SERRES CIRCUIT ULTRA RUN, σκοπό έχει το να διανύσει ο αθλητής την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση στο συγκεκριμένο χρόνο των 12 ωρών. Όλη αυτή η προσπάθεια θα λάβει χώρα εντός του αυτοκινητοδρομίου Σερρών.
Ο κάθε γύρος στην πίστα είναι 2500μ και είναι πιστοποιημένος από τον ΣΕΓΑΣ και την IAU.

6 HOURS LONG RUN

6 ώρες

Το 3ο σε χρονική διάρκεια αγώνισμα του SERRES CIRCUIT ULTRA RUN, σκοπό έχει το να διανύσει ο αθλητής την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση στο συγκεκριμένο χρόνο των 6 ωρών. Όλη αυτή η προσπάθεια θα λάβει χώρα εντός του αυτοκινητοδρομίου Σερρών.
Ο κάθε γύρος στην πίστα είναι 2500μ και είναι πιστοποιημένος από τον ΣΕΓΑΣ και την IAU.

Ημιμαραθώνιος

Ένας αγώνας που θα μετρηθεί ο χρόνος που θα κάνει κάποιος μέχρι να καλύψει την απόσταση των 21097μ εντός του αυτοκινητοδρομίου.
Ο κάθε γύρος στην πίστα είναι 2500μ και ο αγώνας είναι πιστοποιημένος από τον ΣΕΓΑΣ.


Τέλος, επισημαίνεται ότι και οι τρεις αγώνες υπεραπόστασης είναι πιστοποιημένοι από την IAU (INTERNATIONAL ASSOCIATION OF ULTRARUNNERS και ο ημιμαραθώνιος αγώνας από τον ΣΕΓΑΣ.

Σχετικές δημοσιεύσεις