Αφγανιστάν – Τουλάχιστον 180 νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες – Τεράστιες οι καταστροφές

Οι πλημμύρες στο Αφγανιστάν αυτόν τον μήνα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 180 ανθρώπους καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε επαρχίες του κεντρικού και ανατολικού Αφγανιστάν.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι 182 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν. Περισσότερα από 3.100 σπίτια καταστράφηκαν και χιλιάδες ζώα θανατώθηκαν, επιδεινώνοντας την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνο του τις πλημμύρες, ζητάμε από τον κόσμο, τους διεθνείς οργανισμούς και τις ισλαμικές χώρες να μας βοηθήσουν», είπε ο Μουτζαχίντ.

Το Αφγανιστάν ταλαιπωρείται από φυσικές καταστροφές φέτος, συμπεριλαμβανομένης της ξηρασίας και ενός σεισμού που σκότωσε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους τον Ιούνιο. Το έθνος έχει αποκοπεί σε μεγάλο βαθμό από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν πριν από περισσότερο από ένα χρόνο. Οι παγκόσμιες ανθρωπιστικές υπηρεσίες παρέχουν βοήθεια εδώ και μήνες, αλλά έχουν προειδοποιήσει ότι χρειάζονται περισσότερη πρόσβαση και χρηματοδότηση για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή με χιλιάδες άστεγους και χωρίς πρόσβαση σε καταφύγιο ή καθαρό πόσιμο νερό.

Σχετικές δημοσιεύσεις