Αφηρημένο πιγκουινάκι βρέθηκε κατά λάθος 3.000 χλμ μακριά από το «σπίτι»

Ο απρόσεχτος πιγκουίνος -οι ντόπιοι τον αποκαλούν χαϊδευτικά Πίνγκου- βρέθηκε πολύ μακριά από το φυσικό του περιβάλλον στην Ανταρκτική.

Έτσι, ο Πίνγκου έγινε μόλις ο τρίτος του είδους του που έκανε το επικό ταξίδι των 3 χιλιάδων, κολυμπώντας μέχρι τη Νέα Ζηλανδία.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που τράβηξε κάτοικος της περιοχής, ο μικρός πιγκουίνος εντοπίστηκε στις 10 Νοέμβρη στην παραλία Μπέρντλινγκς Φλατ, στα νότια του Κρίσττσερτς.

Ο Χάρι Σινγκχ περπατούσε στην αμμουδιά μαζί με τη γυναίκα του, όταν είδαν το πιγκουινάκι να μοιάζει χαμένο και πολύ κουρασμένο.

«Αυτός ο πανέμορφος πιγκουίνος έφτασε μέχρι εδώ από την Ανταρκτική» σχολίασε ο άντρας, μιλώντας στο Newsflare.

«Ευτυχώς, τον διέσωσε η περιβαλλοντική ομάδα εδώ» συνέχισε ο άντρας που βρήκε τον πιγκουίνο.

Ο Σινγκχ είχε καλέσει τους διασώστες να έρθουν για να περιποιηθούν τον πιγκουίνο, μιας και τον είδε να φοβάται να μπει ξανά στο νερό.

Τα στελέχη της περιβαλλοντικής ομάδας βρήκαν ότι το πολυταξιδεμένο πουλί ήταν πολύ αδυνατισμένο και αφυδατωμένο.

Αφού το περιποιηθούν δίνοντάς του υγρά και τροφή, οι διασώστες σκοπεύουν να το αφήσουν ξανά ελεύθερο σε μια ασφαλή παραλία, όπου δεν θα υπάρχουν σκυλιά, όπως σ’ εκείνη που βρέθηκε, και δεν θα κινδυνεύει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πιγκουίνοι του συγκεκριμένου είδους ζουν στην ηπειρωτική Ανταρκτική και σε αρκετά μικρά νησιά γύρω από τις ακτές της και θεωρούνται ότι σχεδόν κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Σύμφωνα με τον Φίλιπ Σέντον, καθηγητή ζωολογίας στο πανεπιστήμιο Otago University, η άφιξη του πιγκουίνου στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας είναι κάτι πολύ σπάνιο.

«Νομίζω ότι εάν αρχίσουμε να δεχόμαστε τέτοιες αφίξεις πιγκουίνων, θα σημαίνει ότι κάτι έχει αλλάξει στον ωκεανό, κάτι που θα πρέπει να καταλάβουμε» σχολίασε ο επιστήμονας, μιλώντας στον Guardian.

Σχετικές δημοσιεύσεις