Βρετανία – Οι κλοπές σκύλων αυξήθηκαν το 2020 κατά 170%

Συμμορίες που κλέβουν σκυλιά, κυρίως κουταβάκια, δρουν στη Βρετανία εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid-19. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», πολλοί είναι ναρκέμποροι που στρέφονται στις κλοπές κουταβιών για εύκολο και γρήγορο κέρδος. Σύμφωνα με το φιλανθρωπικό ίδρυμα «DogLost», οι κλοπές των γλυκύτατων τετράποδων στη γηραιά αλβιώνα αυξήθηκαν το περασμένο έτος κατά 170% σε σχέση με το 2019.

Το παρατεταμένο «lockdown» δημιούργησε την ανάγκη της συντροφικότητας με αποτέλεσμα, τα ζώα συντροφιάς να έχουν μεγάλη ζήτηση στη χώρα του Μπόρις Τζόνσον την εποχή της πανδημίας. Οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν εφησυχάζουν διαβάζοντας στις βρετανικές εφημερίδες ότι οι συμμορίες κλέβουν όπου βρουν μπροστά τους σκυλάκια για να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά.

Ένας αρχηγός από τις συμμορίες αυτές μίλησε στο φακό για την στρατηγική που ακολουθεί η ομάδα του είτε κάνοντας διάρρηξη σε σπίτια είτε κλέβοντάς τα από πάρκα την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν βγάλει βόλτα. «Κλέβουμε σκύλους οπουδήποτε μπορούμε. Είτε πρόκειται σε σπίτι είτε σε πάρκο και χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε τρόπο για να τα πάρουμε», υποστηρίζει. Για να αποκαλύψει τον τρόπο δράσης της συμμορίας του, έχει μεταμφιεστεί, όπως άλλωστε απεικονίζεται και στο επίμαχο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Οι τιμές των κουταβιών έχουν τετραπλασιαστεί φέτος στη Βρετανία. Εκτιμάται ότι, οκτώ εκατομμύρια επιπλέον σκυλιά χρειάζονται κάθε χρόνο για να καλύψουν τη ζήτηση στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα, μόλις 1,1 εκατομμύρια σκυλιά εκτρέφονται ετησίως στη γηραιά ήπειρο. Ο μεταμφιεσμένος άνδρας παραδέχεται στο φακό ότι η συμμορία του κλέβει κυρίως μικρά σκυλιά γιατί, όσοι θέλουν να αποκτήσουν ζώο συντροφιάς, προτιμούν κουτάβια.

Κι όταν πρόκειται να πουλήσουν τα ζώα, κανείς δεν τους ρωτάει για το παρελθόν τους. «Θέλουν απλά το κουτάβι», όπως λέει.Ο αρχηγός της συμμορίας εξακολουθεί να πωλεί ναρκωτικά σε αγροτικές περιοχές. Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Οι συμμορίες που κλέβουν τα κουτάβια σας», εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έκανε… επαγγελματική στροφή. «Αυτή είναι ευκολότερη επιχείρηση από τα ναρκωτικά. Δεν ξέρω κανέναν που πήγε στη φυλακή για κλοπή κουταβιού», προσθέτει.

Σχετικές δημοσιεύσεις