Βόλος – Δύο τραυματίες και τεράστιες καταστροφές από την πρωτοφανή θύελλα

Κατακλυσμιαία βροχή και χαλάζι, χθες το απόγευμα, προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην πόλη του Βόλου, με δύο άτομα να τραυματίζονται, ευτυχώς ελαφρά.

Μάλιστα, το ξαφνικό μπουρίνι είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο δρόμο πολλά αυτοκίνητα, σε ένα εκ των οποίων είχε εγκλωβιστεί και ένα μωρό 8 μηνών, το οποίο όμως είναι καλά στην υγεία του χάρη στην επέμβαση εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας. Το αυτοκίνητο είχε εγκλωβιστεί στον κόμβο του δημαρχείου Βόλου, επειδή τα νερά από το μπουρίνι είχαν φτάσει το μισό μέτρο!

Οι γονείς ήταν μαζί με το μωρό τους μέσα στο όχημά τους και όταν είδαν τους εθελοντές να πλησιάζουν, τους έδωσαν πρώτα το παιδί.

Οι δρόμοι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έγιναν αδιάβατοι από το μπουρίνι, ενώ έπεσαν και πολλοί κεραυνοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι λουόμενοι πανικόβλητοι εγκατέλειψαν τις παραλίες λόγω της μπόρας, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια. Δεκάδες τέντες σπιτιών και διαμερισμάτων έχουν καταστραφεί από τη χαλαζόπτωση, ενώ δέντρα και κλαδιά δέντρων έχουν πέσει σε πολλούς δρόμους και πάρκα του Βόλου.

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στο έδαφος από τους δυνατούς ανέμους και το καταστροφικό μπουρίνι. Σε Χιλιαδού, Άλλη Μεριά, Αγίους Αναργύρους, Κραυσίδωνα, ακόμα και στην πλατεία Ελευθερίας, στην «καρδιά» της πόλης, οι κάτοικοι μετρούν ζημιές.

Σχετικές δημοσιεύσεις