Βόλος – Προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες 17χρονου για ομαδικό βιασμό

κΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ κατ’ εξακολούθηση και της κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του 17χρονου από την Κρήτη, ο οποίος κατήγγειλε όσα έζησε στις φυλακές Κασσαβέτειας, παρήγγειλε η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου. Ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση παρήγγειλε και ο γενικός γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

«Με βίαζαν πέντε άτομα κάθε βράδυ για 15 ημέρες»

«Με βίαζαν πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκα. Ο ένας τελείωνε, ο άλλος ξεκινούσε». Την κόλαση που φέρεται να βίωσε όταν ήταν κρατούμενος σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων κατήγγειλε ένας 17χρονος από την Κρήτη, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη αλλά και την αντίδραση του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, ο οποίος και έδωσε εντολή για άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Μπροστά στην κάμερα ο 17χρονος αποκάλυψε ότι το διάστημα (έξι μηνών) της παραμονής του στις φυλακές ανηλίκων στη Κασσαβέτεια στον Βόλο έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού αλλά και ομαδικών βιασμών. «Εζησα τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου» είπε (cretalive) ο ανήλικος, ο οποίος πρόσθεσε ότι έπεφτε να κοιμηθεί και δεν ήξερε αν θα ξημερωθεί.

Με τη μητέρα του στο πλευρό του κατονόμασε πέντε αλλοδαπούς συγκρατούμενούς του, που όπως κατήγγειλε έμπαιναν στο κελί του, όταν οι υπόλοιποι είχαν κοιμηθεί, και τον βίαζαν διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλο, ενώ τα ίδια αποτρόπαια φέρεται να έπραξαν και σε έναν άλλον ανήλικο. «Αυτό γινόταν κάθε μέρα, όποτε ήθελε ο καθένας. Ολοι μαζί ερχόντουσταν. Τελείωνε ο ένας, ερχόταν ο άλλος. Είχανε στοχοποιήσει και ένα άλλο παιδί, δεν θέλω να πω το όνομά του, του το είχανε κάνει αυτό στο μπάνιο…».

Σχετικές δημοσιεύσεις