Γαλλία – Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους 5 παιδιά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτήριο κοντά στη Λιόν

Tουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε κτήριο κατοικιών στο Vaulx-en-Velin κοντά στην πόλη Λιόν της Γαλλίας, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση. Ο αριθμός των νεκρών περιλαμβάνει πέντε παιδιά, ανέφεραν αξιωματούχοι, ενώ περίπου 170 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο της πυρκαγιάς.

Ένας κλοιός ασφαλείας έχει στηθεί γύρω από το σημείο της πυρκαγιάς, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι για την περιοχή της Λιόν και του Ροδανού. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έγινε αμέσως γνωστή. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η φωτιά έπληξε το επταώροφο κτίριο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Άλλοι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβέστες, σύμφωνα με την παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης κινδύνων ασφαλείας και διαχείρισης Crisis24, η οποία είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 3 το πρωί (τοπική ώρα)

Ο Γάλλος υπουργός στέγασης, Oλιβιέ Κλάιν είπε ότι μίλησε με τη δήμαρχο του Vaulx-en-Velin, Ελέν Ζοφρουά και θα επισκεφθεί την πόλη. «Πηγαίνω εκεί σήμερα το πρωί για να είμαι δίπλα στους κατοίκους, τους τοπικούς αξιωματούχους και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», έγραψε στο Twitter.

Ένας κάτοικος της περιοχής δήλωσε συντετριμμένος στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BMF TV: «Κλαίω με λυγμούς όταν σκέφτομαι τα θύματα».

Σχετικές δημοσιεύσεις