Γαλλία: Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ο συλληφθείς για την έκρηξη βόμβας στη Λυών

Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να τοποθέτησε το παγιδευμένο δέμαστη Λυών της κεντρικής Γαλλίας, με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να τραυματιστούν την περασμένη εβδομάδα.

Η αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα τον κύριο ύποπτο για την επίθεση, έναν 24χρονο Αλγερινό σπουδαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών, και άλλους τρεις ανθρώπουςσε σχέση με την υπόθεση.

«Ομολόγησε ότι έφτιαξε το δέμα-βόμβα και το άφησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής όχι μακριά από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λιόν-Περάς μπροστά από έναν φούρνο», δήλωσε δικαστική πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Η έκρηξη του δέματος μπροστά από έναν φούρνο σε πεζοδρομημένη και εμπορική αρτηρία στο κέντρο της Λυών προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό 13 ανθρώπων – εννέα γυναικών, μεταξύ των οποίων ένα κορίτσι δέκα ετών και τεσσάρων ανδρών.

Οι εικόνες ενός υπόπτου που κυκλοφορούσε με ποδήλατο, με το πρόσωπο εν μέρει καλυμμένο δόθηκαν στη δημοσιότητα γρήγορα από τις αρχές ενώ βρέθηκε επίσης μη ταυτοποιημένο DNA.

Σύμφωνα με πηγή στην υπόθεση, υπάρχουν ισχυρές υποψίες πως το εκρηκτικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν TATP (υπεροξείδιο της ακετόνης) σε μικρή ποσότητα. Οι τζιχαντιστές της 13ης Νοεμβρίου 2015 είχαν χρησιμοποιήσει αυτό το αυτοσχέδιο, πολύ ασταθές εκρηκτικό.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού ανέλαβε την έρευνα το βράδυ της Παρασκευής.

RT@RT_com

French police arrest suspect over #Lyon bomb blast – Interior Minister

STORY: https://on.rt.com/9v7e 

VIDEO: French police swarm streets after bomb filled with bolts goes off in Lyon pic.twitter.com/BOAw602Zxy681

Ενσωματωμένο βίντεο


Σχετικές δημοσιεύσεις