Γεραπετρίτης – Δίκαιο από την ιστορία και τις αξίες το αίτημα για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

O κ. Γεραπετρίτης δήλωσε:

«Ολοκληρώνεται σήμερα ένα εξαιρετικά παραγωγικό διήμερο στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Συζητήσαμε για σημαντικά θέματα και σήμερα πρόκειται να γίνει και το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών για πρώτη φορά μεταξύ ΝΑΤΟ και Ουκρανίας. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι υπέρ της προσέγγισης με την Ουκρανία, έτσι ώστε να ενδυναμωθούν οι δεσμοί με τη Συμμαχία.

Επισήμανα ότι θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό η Συμμαχία να αποδώσει έμφαση και στον Νότο. Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στη Γάζα και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, το μεταναστευτικό αλλά και τα γεγονότα στη Βόρεια Αφρική και την Υποσαχάρεια Αφρική καλούν για μία ιδιαίτερη προσέγγιση και έμφαση στην περιοχή αυτή. Είναι σημαντικό και για την αντίληψη την οποία έχει ο αραβικός κόσμος, αλλά και η Αφρική σε σχέση με την Ατλαντική Συμμαχία.

Επιπλέον είχα την ευκαιρία να συζητήσω με ομολόγους μου σε διμερείς συναντήσεις για κρίσιμα ζητήματα τα οποία αφορούν διμερείς σχέσεις, αλλά επίσης περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις