Γιατί μήνυσε τον Οίκο Sotheby’s η Τσιτσιολίνα (φωτό)

Γιατί μήνυσε τον Οίκο Sotheby’s η Τσιτσιολίνα (φωτό)Η διάσημη Ιταλίδα πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Ιλόνα Στάλερ -γνωστή παγκοσμίως ως «Τσιτσιολίνα»- κατέθεσε μήνυση κατά του Οίκου δημοπρασιών Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Για τη

δημοπράτηση φωτογραφιών της, που ανήκουν στη σειρά έργων «Made in Heaven» του πρώην συζύγου της, Τζεφ Κουνς.

Η ηθοποιός, μέσω του δικηγόρου της, Λούκα Ντι Κάρλο, αξιώνει αποζημίωση 21 εκατ. δολαρίων από το Sotheby’s. Με τα 19 εκατ. να αφορούν την ηθική βλάβη που αιτιάται ότι υπέστη. Και τα 2 εκατ. να αντιπροσωπεύουν τα δικαστικά και νομικά έξοδα.

«Είναι άδικο να θέτει στην κυκλοφορία ο Sotheby’s αυτές τις φωτογραφίες. Χρησιμοποιώντας την εικόνα μου δίχως να έχω δώσει άδεια. Και χωρίς να μου καταβάλει τα νόμιμα πνευματικά δικαιώματα. Ούτε καν ο Κουνς έχει άδεια να χρησιμοποιεί την εικόνα μου. Και ουδέποτε με έχει πληρώσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Στάλερ.

Η σειρά των φωτογραφιών «Made in Heaven» παρουσιάστηκε στην Μπιενάλε της Βενετίας το 1990. Και θεωρείται πως αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στα όρια των ερωτικών ταινιών και της τέχνης, απαθανατίζοντας ένα σύγχρονο ζεύγος Αδάμ και Εύας.

Πρόκειται για μία σειρά από φωτογραφίες, αγάλματα και πίνακες, που αναπαριστούν τον ίδιον τον καλλιτέχνη με τη γυναίκα που επρόκειτο -το 1991- να γίνει η σύζυγός του και η Μούσα του στην τέχνη.

https://www.usay.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις