Για τρίτη χρονιά περιήγηση στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με τη διαδραστική εκδήλωση «Voltάρω» στην παραλία της πόλης

Καλές πρακτικές βιώσιμης αστικής κινητικότητας στις πόλεις, ηλεκτροκίνητα οχήματα, σκούτερ, ποδήλατα και πατίνια έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από το πρωί και έως το απόγευμα σήμερα, οι επισκέπτες της διοργάνωσης με θέμα την ηλεκτροκίνηση, “Voltάρω 3” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα μπορούν για καλό σκοπό να συμμετάσχουν σε μία ιδιαίτερη δράση, να διανύσουν χιλιόμετρα σε στατικά ποδήλατα (spin bikes). Το σύνολο των χιλιομέτρων που θα καταγραφεί θα προσφερθεί σε “ενέργεια” στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

“Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνουμε ως Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος τη διαδραστική εκδήλωση “Voltάρω”. Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, θέλουμε να δείξουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Αποδεικνύουμε ότι μπορούμε αλλάζοντας τη νοοτροπία αλλά και την πρακτική στις καθημερινές μας μετακινήσεις να κάνουμε πιο εύκολο, πιο άνετο και πιο καθαρό τον τρόπο της ζωής μας μέσα στις πόλεις” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

“Είναι καλές πρακτικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε. Σε πάρα πολλές πόλεις του εξωτερικού έχουν κάνει βήματα μπροστά με ηλεκτρικά οχήματα, με φορτιστές. Μπορούμε και εμείς και γι αυτό έχουμε δεσμεύσει ένα πολύ σημαντικό ποσό από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να χρηματοδοτήσουμε την αγορά αυτοκινήτων και φορτιστών στους αστικούς δήμους, αλλά και την Περιφέρειά μας” υπογράμμισε.

Σχετικές δημοσιεύσεις