Δήμος Θερμαϊκού – Μαζεύτηκαν πάνω από 360 τόνοι σκουπίδια

Πάνω από 360 τόνοι σκουπίδια απομακρύνθηκαν από την περιοχή Τσαϊρια στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού. 

Μετά από χρόνια απραξίας, τα συνεργεία του Δήμου Θερμαϊκού απομάκρυναν τα σκουπίδια με σκοπό την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. 

 «Η πρωτοβουλία αυτή του δήμου Θερμαϊκού, είναι ουσιαστικά η εναρκτήρια προσπάθεια για να δοθεί σταδιακά ένα τέλος στη μόλυνση της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία γειτνιάζει με σημεία που καθημερινά επισκέπτονται δημότες και επισκέπτες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα. Ακόμα ο δήμος υπόσχεται ότι θα συνεχίσει τα έργα καθαρισμού καθώς η περιοχή χρειάζεται συστηματική και εκτεταμένη απορρύπανση. 

Τα υλικά που μάζεψαν τα συνεργεία του δήμου Θερμαϊκού, οδηγούνται σε ειδικές εγκαταστάσεις. Εκεί γίνεται η διαλογή τους. Όποιο υλικό δεν ανακυκλώνεται, μεταφέρεται για διαχείριση στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).   

Τέτοιου είδους δράσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και θα επεκταθούν πέρα από το συγκεκριμένο χώρο που η ρύπανση από τα σκουπίδια είναι πολύ έντονη και σε άλλα μέρη του δήμου Θερμαϊκού. 

Σχετικές δημοσιεύσεις