Δεκάδες χιλιάδες οι παραγγελίες για την Porsche Taycan

Γνώριζαν ότι το αυτοκίνητο θα είχε μεγάλη απήχηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν να συμβεί τέτοιο πράγμα. Η Porsche δέχεται τόσες παραγγελίες για το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό τετράθυρο sportcar, που πλέον πρέπει να αρχίσει να εξετάζει την αύξηση της παραγωγής, παρότι το όχημα δεν έχει περάσει καν την πόρτα του εργοστασίου!

Ο αριθμός των προ-παραγγελιών για την Taycan έχει φθάσει ήδη τις 30.000, με τη ζήτηση να αυξάνεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, ξεπέρασε ήδη το μικρότερο και σαφώς πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο του ομίλου, το Volkswagen ID.3.

Το τετράθυρο sportcar τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις ισχύος. Η βασική θα αποδίδει περίπου 400 ίππους, η μεσαία 4S λίγο πάνω από 530 ίππους και η κορυφαία Turbo 600 ίππους.

Όπως έχει κάνει γνωστό η Porsche, η Taycan Turbo επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και πιάνει τα 200 χλμ./ώρα σε 12΄΄. Η αυτονομία ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, ενώ με μία φόρτιση διάρκειας 15 λεπτών εξασφαλίζει κίνηση για 400 χλμ., με τις μπαταρίες να λειτουργούν στα 800V.

Η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις