Δεμένα πλοία σε ορισμένες γραμμές λόγω ισχυρών ανέμων στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο

Στην ανατολική χώρα βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Κατα τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Στην ανατολική χώρα και κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Χαλκιδική τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους ισχυρά ως και το απόγευμα. Μετά το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 7 με 8 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Συγκεκριμένα, στα βόρεια θα κυμανθεί από 00 έως 08, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 05 έως 15 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις