Δεν συμμετέχει με συλλαλητήριο η ΓΣΕΕ εξαιτίας.. της πανδημίας

Με αιχμή τη θωράκιση του 8ώρου, την κατάργηση του ευέλικτου ωραρίου και τη θωράκιση της δημόσιας υγείαςη ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει το πλαίσιο των διεκδικήσεων της στη Θεσσαλονίκη , ανακοινώνοντας ότι δε θα οργανώσει φέτος όπως και πέρυσι συλλαλητήριο εξαιτίας της πανδημίας, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων.

Έτσι το Σάββατο στο πλαίσιο της έκθεσης της ΔΕΘ, προγραμματίζονται 4 μεγάλες συγκεντρώσεις. Στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της ΧΑΝΘ έχει δώσει ραντεβού το ΠΑΜΕ, στο άγαλμα Βενιζέλου θα βρίσκονται πρωτοβάθμια Σωματεία και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων της Υγείας. Στην Καμάρα θα γίνουν οι συγκεντρώσεις των αντεξουσιαστών ενώ στην πλατεία του Λευκού Πύργου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι πολίτες που αντιδρούν στον εμβολιασμό.

Σήμερα, Παρασκευή η ΓΣΕΕθα δώσει Συνέντευξη Τύπου για τις προοπτικές και τις νέες προκλήσεις στην αγορά εργασίας και τις θέσεις των συνδικάτων.
Παράλληλα , το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με τη παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, θα παρουσιάσει τις θέσεις του για την οικονομία και Εργασία στη μετα-πανδημική εποχή και θα δώσει στη δημοσιότητα έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία. προώθηση και ψήφιση μέτρων για εργασιακό και ασφαλιστικό,

Στη διακήρυξή της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «Από το 2010 μέχρι και σήμερα, ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται στην «κλίνη του Προκρούστη» με σκληρές πολιτικές λιτότητας που οδηγούν σε ακραία φτώχεια ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, κρίνουν κατώτερη των προσδοκιών και των αναγκών τους την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Σε μία κρίσιμη για αυτούς περίοδο λόγω και της πανδημίας -και μετά από 11 συνεχή χρόνια μνημονίων και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων- χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους, την καταπολέμηση της παραβατικότητας σε βάρος τους και τη θεσμική κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις