Δημοσκόπηση: Κλείνει η “ψαλίδα”-Σενάριο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 2,5%, ενώ με βάση το πιθανό εύρος των ποσοστών των κομμάτων δείχνει νικητή ακόμα και το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Διενεργήθηκε από την εταιρεία Vox Pop Analysis και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Documento” . Το στοιχείο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η έρευνα έγινε πριν την εξαγγελία των μέτρων ελάφρυνης των πολλών και της 13ης σύνταξης από τον Αλέξη Τσίπρα.Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Vox Pop Analysis, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28%. Στη 3η θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ  το Κίνημα Αλλαγής καταγράφεται στο 5,5%. Την 5η θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 4,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 1,9%, η ΜέΡΑ25 με 1,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,2%. Πολύ χαμηλά στην περιοχή του 1% το Ποτάμι, η Δημιουργία Ξανά και η Λαϊκή Ενότητα, ενώ η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται εξαιρετικά χαμηλά αγγίζοντας του 0,6% και 0,4%, αντίστοιχα. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 11,8%, ενώ 4,6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.Ενα πολύ σημαντικό εύρημα είναι το εύρος των διαφορών ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι το κατώτερο και το ανώτερο ποσοστό που μπορούν να πετύχουν τα δύο κόμματα.Το εύρος για τη ΝΔ είναι 27,9% ως 33,1% και για το ΣΥΡΙΖΑ 25,5% ως 30,5%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η μεγαλύτερη διαφορά με την οποία μπορεί να κερδίσει η ΝΔ είναι 7,6%, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει με διαφορά 2,6% αν επαληθευτεί στην κάλπη το εύρος που δείχνει τη ΝΔ στο κατώτερο σημείο και το ΣΥΡΙΖΑ στο ανώτερο. Θα πρόκειται για τη μεγάλη ανατροπή που θα διαψεύσει όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις.

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι ανέβηκε η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο 67,43%, ενώ της ΝΔ βρίσκεται στο 82,41%, στο επίπεδο που τη δίνουν όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις.Προκύπτει ακόμα ότι 10,61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ  του 2015 μετακινήθηκαν προς τη ΝΔ, ενώ 7,23% των ψηφοφόρων της ΝΔ ακολούθησαν την αντίστροφη πορεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις