Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και με τις απαιτούμενες αποστάσεις πραγματοποιείται, σήμερα και αύριο, στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης τακτική αιμοδοσία, εν μέσω lockdown και μεγάλων αναγκών για φιάλες αίματος.

Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, με τη συμβολή ειδικής κινητής μονάδας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» καλεί τους αιμοδότες να βρεθούν στο δημαρχείο και να διαθέσουν λίγα λεπτά από τον χρόνο τους προσφέροντας το πολυτιμότερο αγαθό.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και γι’ αυτό το λόγο, στη διάρκεια του lockdown, πραγματοποιείται η τακτική αιμοδοσία.

«Οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες, σε αυτές τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας και του δεύτερου κύματος του κορονοϊού. Η αιμοδοσία διοργανώνεται στο φουαγιέ του δημαρχείου με όλα τα μέτρα προστασίας και είναι σημαντικό τώρα που τα νοσοκομεία έχουν σχεδόν γεμίσει να μπορέσουμε κι εμείς να προσφέρουμε με αίμα», είπε ο κ. Λεκάκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, σε περίπτωση που χρειαστεί, υπάρχει η βούληση ώστε να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και μία έκτακτη αιμοδοσία και πάλι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις