Διακοπές κυκλοφορίας και προβλήματα σε Πιερία και Χαλκιδική λόγω «’Αριελ»

Προβλήματα σε υποδομές και καλλιέργειες, αλλά και διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων σε δρόμους της Πιερίας και της Χαλκιδικής καταγράφονται τις τελευταίες ώρες εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των ανέμων από την κακοκαιρία «’Αριελ». Αντίθετα, πολύ μικρότερης έκτασης είναι οι ζημιές που έχουν σημειωθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Δίου στην Πιερία έως τις μεσημεριανές ώρες έπεσαν 157 χιλιοστά βροχής με αποτέλεσμα δρόμοι, υποδομές και καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή να υποστούν πολλές καταστροφές, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος.

Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Δίου Ολύμπου, σε όλο το μήκος από τους Νέους Πόρους έως το Λιτόχωρο, και η δημοτική αρχή επιχειρεί με τα μέσα που διαθέτει να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ γίνεται έκκληση προς τους δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για όσο διαρκεί η κακοκαιρία.

Επίσης, στην Πιερία λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία: στο 1 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βροντούς – Καρίτσα, στο δημοτικό οδικό δίκτυο Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής και στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγιου Σπυρίδωνα.

Στη Χαλκιδική, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Μεγάλης Παναγίας, στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου. 

Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε εννέα περιπτώσεις κοπής δέντρων σε όλη την πόλη και σε άλλες οκτώ απομακρύνσεις αντικειμένων που παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους, ενώ δεν έγινε καμία άντληση υδάτων.

146 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική στην Κεντρική Μακεδονία

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε τρεις κοινότητες του δήμου Θέρμης, σε Ταγαράδες, Βασιλικά και Νέα Ραιδεστό. Συγκεκριμένα, φωτιά ξέσπασε σε πυλώνα της ΔΕΗ στην όγδοη οδό Ταγαράδων έπειτα από βραχυκύκλωμα που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι χθες βράδυ.

‘Αμεση ήταν η κινητοποίηση της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, της εθελοντικής ομάδας Θέρμης και της ΕΜΑΚ που προχώρησαν σε κατάσβεση της φωτιάς, ενώ συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρεί αποκατάσταση της βλάβης.

Σχετικές δημοσιεύσεις