Διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ-3: Η ΕΡΤ έχει δαπανήσει 400.000 ευρώ για τη ΝΔ

Διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ-3: Η ΕΡΤ έχει δαπανήσει 400.000 ευρώ για τη ΝΔ«Όλοι αυτοί που κατηγορούν την ΕΡΤ, έχουν ευεργετηθεί από την ΕΡΤ,

πρέπει κάποιος να υπενθυμίσει στη Νέα Δημοκρατία ότι από την ημέρα που άνοιξε το 2015, για τη ΝΔ έχει δαπανήσει συνολικά 400.000 ευρώ και πλέον για να καλύπτει τις προεκλογικές της συγκεντρώσεις. Το ίδιο για το ΚΙΝΑΛ, γύρω στις 200.000 ευρώ. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έχει «καταναλώσει» γύρω στις 60.000-70.000 ευρώ για πολιτικές συγκεντρώσεις», υπογράμμισε η διευθύντρια προγράμματος της ΕΡΤ3 Κυριακή Μάλαμα γι’ αυτούς που επιτίθενται στην κρατική τηλεόραση». Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο «105,5 Στο Κόκκινο», η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, και συνέχισε:

«Γιατί χρησιμοποιούν την ΕΡΤ, την χρεώνουν με τόσες χιλιάδες ευρώ κάθε φορά; Και μετά βγαίνουν προς τα έξω και κόπτονται για το υπερβολικό τέλος στον λογαριασμό της ΔΕΗ, μηδαμινό σε σχέση με αυτά που δίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ που με ευκολία έκλεισε την δημόσια τηλεόραση, κάτι που δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο, και πέταξε στον δρόμο 2.000 εργαζόμενους τώρα κόπτεται ότι είναι πολλοί, για τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια και 19 ραδιοφωνικούς σταθμούς, όταν οι ιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να απασχολούν τουλάχιστον 460 άτομα για κάθε τηλεοπτικό κανάλι. Σήμερα, τα δημόσια κανάλια είναι τα μόνα που υπερασπίζονται την ελληνική γλώσσα, την ιστορία μας, την ενημέρωση, με ευλάβεια», είπε η κ. Μάλαμα.

Αναφερόμενη στους στόχους που έχει ως υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η κ. Μάλαμα εξέφρασε την αντίθεσή της στις πολιτικές λιτότητας. «Θέλω να μεταφέρω όσα έμαθα, από τη ζωή, την δουλειά, ως γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, να μεταφέρω περισσότερη ισοτιμία, ίσες δυνατότητες και ευκαιρίες, κάθε δικαίωμα στην διαφορά, στην επιλογή ιδεών, φίλων, τρόπων, της ερωτικής ζωής, όσα επιθυμώ για έναν πολίτη αυτού του κόσμου. Ως εργαζόμενη έχω κι εγώ βιώσει την αδικία, υπάρχει ανάγκη να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των εργαζόμενων, όχι μόνο των αγορών. Για την προστασία του περιβάλλοντος, την ήπια μορφή ανάπτυξης. Ως σκηνοθέτης, με τον Πολιτισμό και την Τέχνη, δηλαδή το άρμα της Ειρήνης και της συναδελφοσύνης, θα ήθελα να μπω σε αυτή την μάχη».

«Ο Πολιτισμός και η Τέχνη είναι το άρμα του καλού, της συμφιλίωσης, της αλληλοκατανόησης, που καταπολεμά την μισαλλοδοξία, καλλιεργεί το μυαλό και την ψυχή, φέρνει ειρήνη, συναδέλφωση, κατανόηση και εξοικείωση με το διαφορετικό. Μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Η γνώση διώχνει τις προκαταλήψεις. Δεν είναι καθόλου «πολυτέλεια» ο Πολιτισμός, είναι απαραίτητη ανάγκη στην εξέλιξη μίας κοινωνίας του σήμερα», κατέληξε η κ. Μάλαμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις