Δυο νέα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με 700 τουρίστες

Συνoλικά 700 τουρίστες κρουαζιέρας έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο Sea Cloud μεταφέροντας 60 τουρίστες από την Αμερική και την Μάλτα. Στο κρουαζιερόπλοιο, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα επιβιβαστούν άλλοι τόσοι τουρίστες που θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα της κρουαζιέρας στην Σκιάθο (επόμενος προορισμός του πλοίου μετά την Θεσσαλονίκη), το Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο.

Στελέχη του ΟΤΘ υποδέχθηκαν μια μεγάλη ομάδα Κύπριων τουριστών που αφίχθησαν στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Προσκυνηματικού Τουρισμού του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου. Το Συνοδικό Γραφείο οργάνωσε προσκυνηματική κρουαζιέρα στην Ελλάδα σε συνεργασία με την εταιρεία Salamis Tours και το κρουαζιερόπλοιο Salamis Philoxenia.

Για τους 120 συμμετέχοντες προσκυνητές της Εκκλησίας της Κύπρου (το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε συνολικά 600 τουρίστες) ο ΟΤΘ σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου, διοργάνωσε μία εκδήλωση καλωσορίσματος-κεράσματος, προσφέροντας παράλληλα αναμνηστικά δώρα , ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες για την περιήγηση και την ξενάγησή τους σε βυζαντινά μνημεία και μοναστήρια της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της επίσκεψή τους στην περιοχή περιλάμβανε και προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου, στην ιερά μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Είναι η πέμπτη χρονιά που το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου οργανώνει κρουαζιέρα, με συνολικά 6 σταθμούς στο Νότιο και Βόρειο Αιγαίο, και η πρώτη που συμπεριλαμβάνεται ως σταθμός η Θεσσαλονίκη.

Σχετικές δημοσιεύσεις