ΕΙΣΒΟΛΗ στο καπιτωλιο από οπαδούς του Τραμπ στην Ουάσιγκτον

Μετά από ένα καλοκαίρι διαμαρτυριών ενάντια στα μέτρα κλειδώματος του ιού κορανοϊού, συμπεριλαμβανομένου του Μίτσιγκαν, όπου ένοπλες ένοπλες δυνάμεις εισέβαλαν στο κρατικό Καπιτώλιο, βλέπουμε τώρα παρόμοιες σκηνές να παίζονται στο Washington DC.

Ενώ και τα δύο επιμελητήρια του Κογκρέσου των ΗΠΑ συναντήθηκαν την Τετάρτη για να πιστοποιήσουν τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν επί του Ντόναλντ Τραμπ, η διαδικασία διακόπηκε από αστυνομικές συγκρούσεις με ταραχές σε διπλανούς διαδρόμους.

Ο Τραμπ για εβδομάδες ισχυρίστηκε ότι ήταν ο αληθινός νικητής, λέγοντας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ότι οι ψήφοι για τον Μπάιντεν σε κρίσιμες πολιτείες ήταν απατηλές.

Αυτός και οι υποστηρικτές του πιέζουν τον Αντιπρόεδρο Mike Pence να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα αρνούμενοι να πιστοποιήσουν τη νίκη του Μπάιντεν, κάτι που οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν έχει τη νομική δύναμη.

Τις ημέρες πριν από την πιστοποίηση, ο Τραμπ είπε ότι θα παρευρεθεί στο ράλι "Save America" ​​που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη, υποσχόμενος στο Twitter ότι θα ήταν "πολύ μεγάλο" και "άγριο".

Περίπου μια ώρα αφότου ο Τραμπ μίλησε χιλιάδες στο National Mall, υποσχόμενος ότι «δεν θα παραδεχτεί ποτέ» ότι είχε χάσει, ξεσπά το χάος.

Σχετικές δημοσιεύσεις