Εκλογές χωρίς debate: Χωρίς συμφωνία για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Χωρίς debate των πολιτικών αρχηγών φαίνεται πως θα είναι εν τέλει οι φετινές εκλογές, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία ως προς την ημερομηνία- με τη ΝΔ να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη αυτή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, είπε πως ο πρωθυπουργός δέχτηκε να οριστεί το debate την 1η Ιουλίου στις 10 το βράδυ. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, είπε πως «εμείς αποδεχόμαστε την 1η Ιουλίου», με τον Μανώλη Όθωνα, εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, να θέτει το ερώτημα γιατί δεν προτάθηκε αυτό από την Παρασκευή εφόσον ήταν γνωστό το πρόγραμμα του καθενός. Ο Γιάννης Γκιόκας του ΚΚΕ- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- είπε πως «αποκλείεται. Έχουμε αλλάξει ήδη δύο φορές την Θεσσαλονίκη κι έχουμε τυπώσει και υλικό» (ο κ. Γκιόκας αναφερόταν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη). 

«Αρχικά πίστευα ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει, σαν το διάολο το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δυο. Σήμερα φάνηκε ότι και το ΚΙΝΑΛ, ακόμη – παραδόξως- και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε. Ακόμη και όταν αποδέχτηκα να έρθω στο στούντιο απευθείας από το αεροπλάνο, βρήκαν πρόσχημα άρνησης. Σε συνεννόηση μεταξύ τους προφανώς, ώστε να μοιράζονται την ευθύνη και όλοι μαζί να τη ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την ενημέρωση των πολιτών», τονίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικές δημοσιεύσεις