Εκστρατεία ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την αξία του αντιγριπικού εμβολιασμού, με δεδομένο ότι τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, δείχνουν ότι το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάζονται είναι χαμηλό.

«κάθε χρόνο, μεγάλος αριθμός ανθρώπων, κυρίως ηλικιωμένοι, ευπαθή άτομα και παιδιά, δοκιμάζονται από την προσβολή τους από τη γρίπη. Τα ετήσια στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς που προσβάλλονται χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο και μάλιστα αρκετοί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς το 1/3 από αυτούς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ καταλήγουν. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών που χρειάζονται νοσοκομειακή νοσηλεία είναι ότι είναι όλοι ανεμβολίαστοι».

Παράλληλα, τονίζεται ότι οι υγειονομικοί έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο από τους υπόλοιπους πολίτες να νοσήσουν από γρίπη, ενώ μπορεί να αποτελέσουν την αιτία μετάδοσης της σε νοσηλευόμενους.

«Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάζονται, εντούτοις εξακολουθεί να είναι χαμηλό», αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης. Προσθέτει, δε, ότι ο ΙΣΑ «ζητά από τα μέλη του όχι μόνο το αυτονόητο, δηλαδή, να κάνουν όλοι τους το αντιγριπικό εμβόλιο, αλλά και να ενημερώσουν τους οικείους τους και τους ασθενείς τους, ώστε όσοι εμπίπτουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, να μην παραλείψουν να εμβολιαστούν».

Σχετικές δημοσιεύσεις