Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 84.200 παιδιά με πλήρη φάκελο

«Εκατοντάδες χιλιάδες γονείς, που ταλαιπωρούνται όλο τον Αύγουστο, πληροφορήθηκαν χτες τα μεσάνυχτα ότι απορρίφθηκαν 30.300 ενστάσεις και ότι 84.200 παιδιά, δηλαδή το 33% όσων είχαν πλήρεις φακέλους, δεν θα πάρουν το πολυπόθητο vouchers για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ φέτος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η  αν. τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, η κυβέρνηση παραμένει «άφωνη» για τα αποτελέσματα, και ιδίως για τα αναλυτικά στοιχεία των vouchers ανά είδος δομής.

«Αφωνία της κυβέρνησης μέχρι στιγμής για τα αποτελέσματα, και ιδίως για τα αναλυτικά στοιχεία των vouchers ανά είδος δομής. Άφωνη άλλωστε ήταν η κυβέρνηση και η κα Μιχαηλίδου όλο το τελευταίο διάστημα με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην οριστικοποίηση του προγράμματος, τη χρηματοδότησή του και την έναρξη των αιτήσεων», αναφέρει η κ. Φωτίου.

«Φθάσαμε, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού των vouchers, οι αιτήσεις να ξεκινήσουν  στις 3 Αυγούστου, σε ένα πληροφοριακό σύστημα ιδιώτη, που έπεφτε συνεχώς, και με την ΕΕΤΑΑ να δίδει συνεχείς παρατάσεις που δεν μπόρεσε να τηρήσει με αποτέλεσμα, τις δύο τελευταίες μέρες του Αυγούστου οι γονείς να βρίσκονται συνεχώς πάνω από τα κομπιούτερς περιμένοντας τα αποτελέσματα», συμπληρώνει.

Όπως υποστηρίζει η κ. Φωτίου, «Από σήμερα οι γονείς θα επιδοθούν σε μια αγωνιώδη προσπάθεια για να βρουν θέση για τα παιδιά τους στους σταθμούς αφού δεν μπορούσαν να κάνουν εγγραφές, ιδιαίτερα όσοι είχαν πρόβλημα να καλύψουν τη δαπάνη από το εισόδημά τους χωρίς το voucher».

«Αυτές είναι οι συνέπειες μιας ανίκανης και ανάλγητης κοινωνικά κυβέρνησης, που ψευδώς επαίρεται για τη φροντίδα της για το παιδί», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Σχετικές δημοσιεύσεις