Ελλάδα – Κροατία 8-7 Στους «4» της Ευρώπης η Εθνική Νέων Ανδρών-Παίζει με Ισπανία

Στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης των νέων ανδρώνπου διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα προκρίθηκε η εθνική ομάδα. Το σύνολο του Ηλία Μαχαίρα νίκησε σήμερα (22/9) 8-7 την Κροατία, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» της διοργάνωσης. Εκεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αύριο (23/9, 20:00) την Ισπανία που νίκησε 10-8 το Μαυροβούνιο.

Η εθνική από τα πρώτα λεπτά ήταν μπροστά στο σκορ αλλά η Κροατία επέστρεφε και ισοφάριζε χωρίς ωστόσο να καταφέρει να περάσει ποτέ μπροστά στο σκορ (1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3).

Στα τελευταία τρία λεπτά της τρίτης περιόδου, η «γαλανόλευκη» δέχθηκε δύο τέρματα και έμεινε πίσω με 5-4 για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Βέβαια νωρίτερα είχε ευκαιρίες στο 4-3 για να ξεφύγει και με δύο τέρματα (5-3) αλλά δεν το έκανε με τον Κροάτη τερματοφύλακα Ντιούλα να κάνει πολύ καλό παιχνίδι, όπως και ο Έλληνας φυσικά Νεκτάριος Ηλιόπουλος, που απέκρουσε και πέναλτι.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο με την Κροατία να είναι με ένα τέρμα μπροστά στο σκορ. Η «γαλανόλευκη» δεν τα παράτησε, έπαιξε εξαιρετική άμυνα ισοφάρισε σε 5-5 και στη συνέχεια πέρασε και μπροστά με 6-5 (3.56 για το τέλος του αγώνα).

Ο προημιτελικός ήταν σκληρός και σε αρκετές περιπτώσεις λίγο έλειψε να ξεφύγει η κατάσταση. Η Κροατία με πέναλτι του Ράντιτς ισοφάρισε 6-6 (2.38 πριν από το τέλος).

Ο Κανδανολέων 1.21 με γκολ στον παραπάνω έγραψε το 7-6 για την Ελλάδα μέσα έντονους πανηγυρισμούς από τους Έλληνες διεθνείς. Βγήκε η άμυνα και ο Λυκούδης στην κόντρα, 43 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος πέτυχε το 8-6.

Η Κροατία μείωσε σε 8-7, 33 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Η Εθνική κράτησε μπάλα, έμειναν τρία δεύτερα στους Κροάτες που κάλεσαν τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση. Η άμυνα βγήκε και έτσι η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα είναι στην τετράδα.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 0-2, 4-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς 1, Λυκούδης 1, Τόττης, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Γκίλλας 2, Σπάχιτς 1, Μυρίλος, Πούρος, Μπιτσάκος Χρ., Κανδανολέων 2, Ηλιόπουλος.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Μίλε Σμόντλακα): Ντιούλα, Μπουρντιέλεζ 1, Λιέπαβα 1, Μπούσιτς 1, Μπούρμπουραν 1, Πάβλιτς, Κούρμπανιτς, Ράνταν, Ράντιτς 1, Ζβόνο 2, Μοζάρα, Στόγιανατς, Τσούμπρανιτς.

Σχετικές δημοσιεύσεις