Εμπορικός Σύλλογος Σερρών – Με αποστολή αντιπροσώπων στις συγκεντρώσεις κι όχι με κλείσιμο καταστημάτων συμμετέχει στην απεργία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Σερρών αποφάσισε να στηρίξει και να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της 9ης Νοεμβρίου 2022, με την αποστολή αντιπροσώπων στις απεργιακές συγκεντρώσεις και όχι με κλείσιμο των καταστημάτων.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών όπως και της ΕΣΕΕ, είναι να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Την θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων & χαμηλότοκων δανείων, ειδικά προσανατολισμένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
• Την συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.
• Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
• Την καθιέρωση μίας λειτουργικής πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές, τόσο
προς την Εφορία όσο και στα Ασφαλιστικά ταμεία.
• Την ουσιαστική συμμετοχή των ΜΜΕ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
• Την αναστολή όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης της Εφορίας, του e – ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση
• Την καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών καλεί τα μέλη που μπορούν και επιθυμούν, να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις με την παρουσία τους, για να έχουμε μαζί μια δυνατή και ενωμένη φωνή.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 11:00».

Σχετικές δημοσιεύσεις