Εξάρθρωση κυκλώματος στη Χαλκίδα το οποίο διακινούσε ναρκωτικές και αναβολικές ουσίες στο εξωτερικό

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών σε χώρες του εξωτερικού εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, χθες, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ, στη Χαλκίδα, δύο Έλληνες, ηλικίας 32 και 37 ετών, μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητείται και ένας 47χρονος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, από τον περασμένο Φεβρουάριο διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών, τις οποίες τοποθετούσαν σε δέματα και ταχυδρομούσαν, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων Γερμανία, Αγγλία, Κροατία, Βέλγιο, Ισπανία και Ιταλία.

Όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, πριν από λίγες ημέρες, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο Σικάγο, τρία δέματα που ταχυδρομήθηκαν από μέλη του κυκλώματος, ενώ ένα από αυτά περιείχε περισσότερο από μισό κιλό της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη. Στα άλλα δέματα υπήρχαν πάνω από 248 δισκία Ecstasy καθώς και ουσία απαγορευμένη από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ. Οι αμερικανικές τελωνειακές Αρχές που είχαν κατασχέσει και τον περασμένο Φεβρουάριο άλλα δύο δέματα με παράνομες ουσίες, ενημέρωσαν σχετικά την ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, στα μέσα του τρέχοντος μήνα, κατασχέθηκαν από ταχυδρομικό κατάστημα 10 ακόμη υπό αποστολή δέματα, που είχαν ταχυδρομήσει οι δράστες με προορισμό διάφορες χώρες του εξωτερικού και περιείχαν πληθώρα παράνομων αναβολικών ουσιών, σε μορφή δισκίων, υγρών αλλά και ενέσιμων, τα οποία εστάλησαν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για να εξεταστούν εργαστηριακά.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε έρευνες που έγιναν σε οικίες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– Υπό αποστολή, δέμα εντός του οποίου βρέθηκε συσκευή ψηφιακού δορυφορικού αποκωδικοποιητή, ο οποίος αφού αποσυναρμολογήθηκε βρέθηκε να περιέχει, επιμελώς κρυμμένα, (120) ναρκωτικά δισκία,

– 885,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

– 141 ναρκωτικά δισκία (μεταξύ των οποίων και ecstasy),

– 1 γραμμάριο ecstasy, σε κρυσταλλική μορφή,

– 184 δισκία αναβολικών ουσιών,

– 82 φιαλίδια αναβολικών ουσιών,

– 8 σύριγγες που περιείχαν αναβολική ουσία,

– 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

– 700 ευρώ και 5 τηλεφωνικές συσκευές,

– αυτοκίνητο και διάφορα υλικά συσκευασίας,

– 2 σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και συσκευή αεροστεγούς συσκευασίας.

Τα μέλη του κυκλώματος αντιμετωπίζουν κατηγορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Οι συλληφθέντες, πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, που διερευνά όλη την εγκληματική δραστηριότητα του κυκλώματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις