Επίθεση σε περιπολικό και δύο αστυνομικούς στα επεισόδια στο Σύνταγμα – Επεισόδια και στην θεσσαλονίκη

Ένα περιπολικό υπέστη υλικές ζημιές καταστράφηκε και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Μοναστηράκι, από ομάδα κουκουλοφόρων, μετά την λήξη των επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 για τις πρώτες βοήθειες.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας έπεσαν χημικά, κρότου λάμψης και βόμβες μολότοφ. Η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε μία σύλληψη και επτά προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας αφού ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή, που έγινε νωρίτερα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μικρού μεγέθους επεισόδια και στην θεσσαλονικη μετά από πορεία χιλιάδων ανθρώπων στο κέντρο της πόλης.Έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και πεζοδρόμια,έκαψαν κάδους σκουπιδιών.Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος της Καμάρας, όταν ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από την πορεία.

Διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα

Στην Πάτρα έγινε σιωπηλή διαμαρτυρία στην πλατεία Γεωργίου, για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Εκεί χωρίς επεισόδια…

Μέλη από τις κινήσεις πολιτών που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση, κρατούσαν μαύρα μπαλόνια ενώ σχημάτισαν συνθήματα ανάβοντας κεριά.

Σχετικές δημοσιεύσεις