Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Πυροσβεστική και στο Δήμο Εμ. Παππά

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, όπου παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, καθώς η δομή όπου στεγάζονται σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρονολογείται από το 1960, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χαίρομαι που θα αποκτήσετε έναν καινούργιο πυροσβεστικό σταθμό, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τις δικές σας και του προσωπικού σας και θα είμαστε και εμείς σε εγρήγορση, ώστε το έργο να παραδοθεί εντός του χρονοδιαγράμματος και σε δύο χρόνια να φύγετε από εδώ και να πάτε σε καινούργιες εγκαταστάσεις», είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο νέος σταθμός θα είναι άρτια εξοπλισμένος, θα διαθέτει χώρο εκπαίδευσης πυροσβεστών, αμαξοστάσιο με θέσεις για έξι οχήματα και χώρο συντήρησης οχημάτων, ενώ η τοποθεσία που έχει επιλεγεί για την ανέγερσή του προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην περιαστική οδό.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πυροσβέστες που υπηρετούν στις Σέρρες και τους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πολιτείας για το έργο που επιτελούν, με αυτοθυσία, όλα τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Και πάλι στο πρόσωπό σας, συγχαρητήρια, ευχαριστούμε όλες τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου και αν βρίσκονται, σε όλη την επικράτεια, για τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνουν και φέτος το καλοκαίρι», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Νέες σχολικές υποδομές

Σε επόμενη στάση, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Νέο Σούλι Σερρών όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Νότας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής. Τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Στη συνέχεια περπάτησαν με τον Δήμαρχο έως το νέο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου προκειμένου να συναντήσουν τον Διευθυντή Κωνσταντίνο Σταϊκόπουλο, τους δασκάλους και το διοικητικό προσωπικό του σχολείου. Ακολούθησε σύντομη ξενάγηση του Πρωθυπουργού στις νέες εγκαταστάσεις.

Η αναβάθμιση της σχολικής μονάδας, στην οποία φοιτούν 119 μαθητές, αποφασίστηκε το 2019 καθώς οι παλιές εγκαταστάσεις είχαν κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’30 και είχαν πάψει να ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές ανάγκες. Η συνολική αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε μέσα σε διάστημα δύο ετών και οι νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις θα υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των εκπαιδευτικών υποδομών της περιοχής, έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Νέου Σουλίου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Σχετικές δημοσιεύσεις