Επαγγελματικές συμφωνίες άνω των 2 εκατ. ευρώ στον κλάδο ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Παραγγελίες ύψους 2,1 εκατ. ευρώ είχε ως άμεσο αποτέλεσμα η πρόσφατη συμμετοχή επιχειρήσεων ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας της Κεντρικής Μακεδονίας σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας και τη μεγαλύτερη της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν 672 διεπιχειρηματικές συναντήσεις. Πρόκειται για τις διεθνείς εκθέσεις Munich Fabric Start (30/8-1/9/2022) στο Μόναχο και Momad Metropolis (16/9-18/9/2022) στη Μαδρίτη, καθώς επίσης και την Athens Fashion Trade Show (15/9-18/9/2022) στις οποίες με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν συνολικά 21 επιχειρήσεις από την περιοχή.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές αξίας 1,1 δισ. ευρώ (το 70% της χώρας).

«Ήταν η τέταρτη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις δύο εκθέσεις του εξωτερικού και η δεύτερη στην έκθεση της Αθήνας που αφορά κυρίως την εγχώρια αγορά, σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο Σύνδεσμο ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, τον ΣΕΠΕΕ. Οι επιχειρήσεις – εκθέτες από την Κεντρική Μακεδονία είχαν άψογη παρουσία, τα προϊόντα τους κέρδισαν τις εντυπώσεις, τόσο ως προς την ποιότητα και την αισθητική τους, και η καλύτερη απόδειξη είναι το υψηλό οικονομικό εύρος των επαγγελματικών συμφωνιών που συνήψαν» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, που παρευρέθηκε στην έκθεση μόδας της Αθήνας, ενώ επισημαίνει ότι βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να συνεχίσει να ενισχύει τον εξαγωγικό προσανατολισμό του κλάδου, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή του και το 2023, στις επόμενες διοργανώσεις των τριών εκθέσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις