Eπιμελητήριο Σερρών Τα νέα εως 31 ΜΑΡΤΊΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡ
ΔΗΛΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ “ΠΑΡΩΝ” ΣΤΗΝ SEREXPO 2023 – ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η SEREXPO θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ».
Δηλώστε τώρα τη συμμετοχή σας, ακολουθώντας τα εξής απλά βήματα:
1. Επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της SEREXPO www.ser-expo.org
2. Κλικάρετε στο πεδίο «Δηλώστε Συμμετοχή».
3. Συμπληρώνετε τη φόρμα συμμετοχής και πατάτε «Αποστολή».
Σημειώνονται τα εξής:
– Η υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής θεωρείται οριστική, με την αποστολή του Αντίγραφου Κατάθεσης στο e-mail info@epaneser.gr.
– Η σειρά προτεραιότητας ισχύει μόνο για οικονομικά διευθετημένες συμμετοχές.
Περισσότερες Πληροφορίες: 23210 99744 & 99723 | info@epaneser.gr
FOODEXPO 2023: Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΡΡΑΪΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Με χαμόγελα ικανοποίησης επέστρεψαν από τη FOODEXPO 2023 το Επιμελητήριο και οι Σερραϊκές επιχειρήσεις, που συμμετείχαν στη μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών, η οποία έλαβε χώρα στην Αθήνα ,στις 18-20 Μαρτίου.
Το Επιμελητήριο Σερρών, μετά και την περσινή πετυχημένη παρουσία του, συμμετείχε και φέτος στην μεγαλύτερη έκθεση της ΝΑ Ευρώπης στον κλάδο των τροφίμων και ποτών με δικό του Περίπτερο και με εννέα επιχειρήσεις που το εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία φορά και έλαβαν μέρος μαζί του  .Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Βασάκη, Barat, Κτήμα Καραλή, Ελληνικός Καρπός, Μάννα γη, Σερραία, Mama serra,Tυρολέζα και Καπνικός Συνεταιρισμός Ν.Σερρών. Δείτε αναλυτικά εδώ.
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ
Στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων που ενισχύουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, το Επιμελητήριο Σερρών συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων που θα διεξαχθεί στην Πολωνία, στις 18-20 Απριλίου 2023. Πρόκειται για μια αναγνωριστική επαφή με την αγορά της Πολωνίας , η οποία αναπτύσσεται δυναμικά και αποτελεί ένα λαμπρό πεδίο για διείσδυση νέων προϊόντων. Στην επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου θα συμμετέχουν τέσσερις σερραϊκές επιχειρήσεις (Δαρνάκων Γεύσεις, Riddle-Parfait,Physis Ingedients και Varmazis) και θα έχουν σημαντικές Β2Β συναντήσεις, οι οποίες μάλιστα θα είναι κλεισμένες από πριν.
«Όπως έχουμε πει πολλές φορές, ένας βασικός μας στόχος είναι η εξωστρέφεια και γι’ αυτό κάνουμε πράξη δράσεις που την ενισχύουν. Μετά από πολλή σκέψη και αφού είδαμε ότι υπάρχουν εταιρίες που ενδιαφέρονται , αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε για πρώτη φορά στη WORDFOOD POLAND 2023. Πρόκειται για μία μεγάλη έκθεση στον κλάδο των Τροφίμων ,που πιστεύουμε ότι θα ανοίξει σημαντικούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεών μας και της πολωνικής αγοράς, που αναπτύσσεται διαρκώς», τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05.04.2023 ΣΤΙΣ 18.30
Το Επιμελητήριο Σερρών προσκαλεί όλους τους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την αγροδιατροφή, όλους τους αγρότες και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, σε ημερίδα με τίτλο «Αναπτυξιακός Νόμος 4887/2022. Αγροδιατροφή-Πρωτογενής παραγωγή και Μεταποίηση γεωργικών προϊόντων».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 18.30-20.30, στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών. Χαιρετισμό θ’ απευθύνουν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς και ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ.) Αλέξανδρος Μπουζούδης.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θ’ αναλυθούν όλα τα βασικά σημεία του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, όπως οι προϋποθέσεις υπαγωγής, τα εξειδικευμένα επενδυτικά σχέδια στον τομέα της Αγροδιατροφής και οι σχετικές παρεχόμενες υπηρεσίες του ΣΥ.Σ.ΕΠ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΣ ΔΡΑΣΕΩΝ “ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜμΕ” & “ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜμΕ”
Δείτε την εκδήλωση που διοργανώνουν η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»  και η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων (ΒΕΘ, ΕΒΕΘ, ΕΕΘ) και των ΣΒΕ & ΣΕΒΕ με θέμα: Δέσμη Δράσεων: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»  & Δέσμη Δράσεων: «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» την Τετάρτη  05/04/2023 και ώρα: 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29,2ος όροφος) 
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της κάθε Δράσης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών. 
Για την συμμετοχή στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι συνιστάται να συμπληρώσουν (προαιρετικά) τη φόρμα εγγραφής εδώ
“ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜμΕ”: ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή. Για λόγους μεγαλύτερης συμπληρωματικότητας η χρηματοδότηση γίνεται με χρήση της Κοινής Στήριξης (άρθρο 25 Κ (ΕΕ) 2021/1060) για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων που εμπίπτουν στο πεδίο ενισχύσεων του ΕΚΤ+.
Οι αιτήσεις  χρηματοδότησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά αποκλειστικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ)
Οι υποβολές έχουν ξεκινήσει από την Τετάρτη 22/03/2023.
Η Δέσμη Δράσεων θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά κατηγορία Περιφέρειας, εφόσον παραμένουν σε ισχύ οι σχετικοί κανονισμοί χορήγησης των κρατικών ενισχύσεων (651/2014, 1407/2013), προσαυξημένου κατά 20% ανά Κατηγορία Περιφέρειας.
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία/ώρα ηλεκτρονικής υποβολής (οριστικοποίησης) στο ΟΠΣΚΕ. Δείτε αναλυτικά εδώ
“ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜμΕ”: ΑΡΧΕΙΑ ΣΥΧΝΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ
Δημοσιεύθηκαν αρχεία Συχνών – Ερωτήσεων Απαντήσεων της Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων.
Υπάρχει 1 ανεξάρτητο αρχείο για κάθε μία από τις δύο Δράσεις του Προγράμματος:
Αρχείο Συχνών Ερωτήσεων – Απαντήσεων Πράσινου Μετασχηματισμού ΜμΕ
Αρχείο Συχνών Ερωτήσεων – Απαντήσεων Πράσινης Παραγωγικής Επένδυσης ΜμΕ
ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ – ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022, Mέτρο 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού», Υπομέτρο 4.1: «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις», Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» – Σχέδια βελτίωσης.
Στόχος της Δράσης 4.1.5 είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες αλλά και τυχόν μελλοντικές συνέπειες της πανδημίας ή όποιου άλλου κινδύνου προκύψει.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν μία αίτηση στήριξης, ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr, από 15/03/2023 έως 16/05/2023 και ώρα 13:00.
Δείτε αναλυτικά εδώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις