Επιμελητήριο Σερρών τα νέα! SEREXPO 2024 – Δήλωσε τη συμμετοχή σου!

επιμελητήριο Σερρών

Σε ρυθμούς προετοιμασίες της SEREXPO 2024 βρίσκεται πλέον το Επιμελητήριο Σερρών. Με υψηλούς στόχους και νέες ιδέες, έρχεται το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς, στις 18-22 Σεπτεμβρίου 2024.
Μάλιστα φέτος για πρώτη φορά η διοργάνωση τίθεται υπό την αιγίδα της ΔΕΘ HELEXPO. Ενώνουμε δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα, συμπράττουμε και πετυχαίνουμε. Γίνε μέρος της μεγάλης γιορτής του επιχειρείν, δήλωσε τη συμμετοχή σου στη SEREXPO 2024.
Τ: 23210 99744 & 99723 | Ε: info@epaneser.gr | www.ser-expo.org

Αθ. Μαλλιαράς: «Πολύτιμοι συνοδοιπόροι οι Δήμοι»- Συνάντηση με τους Δημάρχους Βισαλτίας και Αμφίπολης
Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους δημάρχους του Νομού Σερρών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς βρέθηκε στη Βισαλτία και στην Αμφίπολη.
Πρώτος σταθμός ήταν η Βισαλτία, όπου ο Αθανάσιος Μαλλιαράς συναντήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τη νέα δήμαρχο Βάνα Πλιάκου, στην οποία ευχήθηκε δύναμη και επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Η κ. Πλιάκου από την πλευρά της ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Σερρών για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα σύνταξης ψηφίσματος υπέρ της διατήρησης του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας και οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς για το θέμα. Ειδική αναφορά έγινε και στη SEREXPO 2024, με τον Αθανάσιο Μαλλιαρά να παρουσιάζει στην δήμαρχο τον προγραμματισμό και τους στόχους της διοργάνωσης και την Βάνα Πλιάκου να τονίζει πως ο Δήμος Βισαλτίας θα έχει δυναμική παρουσία σ’ αυτή και πως η συνεργασία με το Επιμελητήριο θα είναι συνεχής και ουσιαστική.
Οι δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο προβολής και ανάδειξης του πλούσιου ιστορικού και τουριστικού προϊόντος του Δήμου Αμφίπολης, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ του Αθανάσιου Μαλλιαρά και του Δημάρχου Στέργιου Φραστανλή. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, επισήμανε πως ο δήμος Αμφίπολης αποτελεί επίσης μία ιδιαίτερα σημαντική περιοχή του Νομού και τόνισε πως το Επιμελητήριο θα συνδράμει σε κάθε προσπάθεια προβολής και ανάδειξής της.

Επίσκεψη του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή Γ. Αυτιά στο Επιμελητήριο Σερρών
Το Επιμελητήριο Σερρών επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Σέρρες.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχήθηκε στον κ. Αυτιά καλή δύναμη στον αγώνα του ενώ από την πλευρά του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στο «σπίτι» του επιχειρηματία. Τόνισε δε, πως λόγω και της δημοσιογραφικής του ιδιότητας, τον δένουν ισχυροί δεσμοί με τον επιμελητηριακό θεσμό.
Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Σερρών εν γένει και ειδικά στα δυσβάσταχτα βάρη για τους επαγγελματίες, τονίζοντας πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα σ’ αυτό. Ενημέρωσε μάλιστα τον κ. Αυτιά πως το Επιμελητήριο Σερρών έχει εδώ και καιρό καταθέσει πρόταση προς τα αρμόδια Υπουργεία , για την ένταξη του Νομού Σερρών σε ειδική οικονομική ζώνη.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου ενημέρωσε τον Γιώργο Αυτιά για την παραχώρηση στο Επιμελητήριο και τη λειτουργία του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», καθώς και για τα έργα που θα ξεκινήσουν εκεί, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση.
Επίσκεψη της υποψήφιας Ευρωβουλευτού Β.Φλέσσα στο Επιμελητήριο Σερρών
Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Σερρών πραγματοποίησε η υποψήφια Ευρωβουλευτής Βίκυ Φλέσσα, στο πλαίσιο της παρουσίας της στις Σέρρες. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς υποδέχτηκε την κ. Φλέσσα και της ευχήθηκε καλή δύναμη στον αγώνα για μία θέση στο ευρωκοινοβούλιο.
Η κ. Φλέσσα θέλησε να ενημερωθεί εκτενώς για τα ζητήματα που αφορούν το επιχειρείν στις Σέρρες, με τον Αθανάσιο Μαλλιαρά να της κάνει μία αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας του Επιμελητήριου Σερρών και της κατάστασης που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο. Η Βίκυ Φλέσσα τόνισε πως στόχος της είναι να μεταφέρει στο Ευρωκοινοβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις με σκοπό την ουσιαστική ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων. Επισήμανε δε, πως πρεσβεύει τη διαμόρφωση ενός σχεδίου, που με βάση την παιδεία και τον πολιτισμό μπορεί να αποφέρει οφέλη για όλους τους κλάδους στη χώρα μας.
Επιπλέον, ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ενημέρωσε την κ. Φλέσσα για τη λειτουργία του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» και τη βαρύτητα που δίνει το Επιμελητήριο στο μεγάλο έργο αναβάθμισης του χώρου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το Επιμελητήριο Σερρών υποδέχεται την απόφαση για την καταβολή επιδόματος μητρότητας και στις ελεύθερες επαγγελματίες.
«Πρόκειται για ένα μέτρο που θα στηρίξει σημαντικά τις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοπασχολούμενες και αγρότισσες και το υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά», δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς.
Επίσης, η Οικονομική Επόπτρια του Επιμελητήριου Σερρών και Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, Ελένη Τσιαπάρα δηλώνει πως πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα για το οποίο πάλεψαν τα Επιμελητήρια και το Εθνικό Επιχειρηματικό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.
Να τονίσουμε πως η καταβολή του επιδόματος θα έχει αναδρομική ισχύ για όσες ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες ή αγρότισσες απέκτησαν παιδί από τις 23 Σεπτεμβρίου 2023 και έπειτα. Η παροχή εκκινεί μετά τη λήξη του επιδόματος μητρότητας του e-ΕΦΚΑ.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα parentalbenefits.dypa.gov.g,προκειμένου να λαμβάνουν από τη ΔΥΠΑ το ποσό που αντιστοιχεί στον ισχύοντα κατώτατο μισθό, δηλαδή 830 ευρώ μηνιαίως, για εννέα μήνες.

Σχετικές δημοσιεύσεις