Επιμελητήριο Σερρών

επιμελητήριο Σερρών
ΔΗΛΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ “ΠΑΡΩΝ” ΣΤΗΝ SEREXPO 2023 – ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η SEREXPO θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ».
Δηλώστε τώρα τη συμμετοχή σας, ακολουθώντας τα εξής απλά βήματα:
1. Επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της SEREXPO www.ser-expo.org
2. Κλικάρετε στο πεδίο «Δηλώστε Συμμετοχή».
3. Συμπληρώνετε τη φόρμα συμμετοχής και πατάτε «Αποστολή».
Σημειώνονται τα εξής:
– Η υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής θεωρείται οριστική, με την αποστολή του Αντίγραφου Κατάθεσης στο e-mail info@epaneser.gr.
– Η σειρά προτεραιότητας ισχύει μόνο για οικονομικά διευθετημένες συμμετοχές.
Περισσότερες Πληροφορίες: 23210 99744 & 99723 | info@epaneser.gr

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η FOODEXPO 2023 – ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ & ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
Τις θερμές του ευχαριστίες στις επιχειρήσεις που εμπιστεύτηκαν το Επιμελητήριο Σερρών και συμμετείχαν στη FOODEXPO 2023, εξέφρασε ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς.
Ο κ. Μαλλιαράς προσέφερε αναμνηστικά συμμετοχής στην έκθεση στους εννέα εκθέτες του περιπτέρου του Επιμελητηρίου και τους συνεχάρη για την άρτια παρουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
Απο την πλευρά τους οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες ευχαρίστησαν το Επιμελητήριο για τη στήριξη και τόνισαν πως η φετινή FOODEXPO στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό Β2Β συναντήσεων και κλείστηκαν σημαντικές συμφωνίες.

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΗΣ ΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΕΒΕΣΣ
Με ολοκληρωμένες κοινές προτάσεις για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ενεργειακής κρίσης και τη λήψη μέτρων ενίσχυσης των Σερραϊκών επιχειρήσεων κατήλθαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς μαζί με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρη Κοτσαμπά.
Στη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Σκρέκα συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Γιώργος Τα ΐρης
και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σερρών Χαράλαμπος Τσιλιακούδης.
Η Σερραϊκή αντιπροσωπεία παρουσίασε αναλυτικά στον Υπουργό τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις των Σερρών, οι οποίες πλήττονται βάναυσα από την ενεργειακή κρίση και κατέθεσαν τα αιτήματα των επιχειρηματιών. Δείτε αναλυτικά εδώ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΗΜΑ “MACEDONIA THE GREAT” ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Ενημέρωση σχετικά με το «Συλλογικό σήμα “Macedonia The Great”, το branding των μακεδονικών επιχειρήσεων», έλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαρτίου επιχειρηματίες και φορείς, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσαν ο ΣΕΒΕ και το Επιμελητήριο Σερρών.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς συνεχάρη τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και τον Πρόεδρο του Συμεών Διαμαντίδη για το γεγονός ότι ο ΣΕΒΕ κατάφερε να είναι ο φορέας κατοχύρωσης του Συλλογικού Σήματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τις επιχειρήσεις η απόκτηση και η χρήση του.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μαλλιαράς τόνισε : «Το σήμα αυτό θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις της περιοχής της Μακεδονίας να αποκτήσουν ένα κοινό brand, το οποίο θα τις καθιστά ξεχωριστές. Θα τους προσδίδει τη φυσιογνωμία της γεωγραφικής προέλευσης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ως προϊόντα ελληνικά από την περιοχή της Μακεδονίας, και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, καθώς θα υπάρχει η συγκεκριμένη «ταυτότητα».

ΑΘ. ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ: “ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ”
Τις επιτυχημένες επιχειρηματίες Μαρία Αναστασιάδου (FIBRAN) και Αναστασία Χαραλαμπίδου (Οπωροπωλείο Άη-Γιώργης) βράβευσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στις «Γυναίκες του τόπου μας».
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Σερρών, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων και το Επιμελητήριο Σερρών, προκειμένου να τιμηθούν γυναίκες που διαπρέπουν σε διάφορους κοινωνικούς τομείς.
«Η σημερινή εκδήλωση είναι ξεχωριστή καθώς είναι αφιερωμένη στις γυναίκες, που αγαπάμε και θαυμάζουμε όλοι. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως οι γυναίκες μπορούν να ανταποκρίνονται με επιτυχία σε τόσους πολλούς ρόλους. Ως Επιμελητήριο είμαστε περήφανοι που έχουμε γυναίκες που διαπρέπουν στον επιχειρηματικό στίβου και σήμερα βραβεύουμε δύο από αυτές, τις κυρίες Αναστασιάδου και Χαραλαμπίδου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε αυτές τις γυναίκες για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά και την επιτυχία που σημειώνουν…”

ΑΘ. ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ: “ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗΑΜΕ
Ένα μοναδικό γεγονός διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Εμμέλεια, προσκαλώντας στις Σέρρες τον σπουδαίο ζωγράφο, σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ, σε ένα διήμερο αφιερωμένο στο ένδυμα και στην ομορφιά.
Το Επιμελητήριο Σερρών, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα και την αξία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, στήριξε τη διοργάνωση χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς συγχαίρει τις κυρίες της Εμμέλειας για την ιδέα και την άρτια διοργάνωση και εκφράζει την ικανοποίηση του που το Επιμελητήριο ήταν «κομμάτι» αυτής της εξαιρετικά επιτυχημένης εκδήλωσης.
Να τονίσουμε πως στις διήμερες εκδηλώσεις, παρουσία του σπουδαίου Γιάννη Μετζικώφ, το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο Ά Αντιπρόεδρος Θωμάς Τενεκετζής, ο οποίος τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών και τη στήριξη που προσφέρει σ’ αυτές το Επιμελητήριο Σερρών.

“ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜμΕ”: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ – 1η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η 1η τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027». Με την τροποποίηση της Πρόσκλησης προστίθεται η ενότητα «5.2 ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ (σύμφωνα με τον Ν.4276/2014, όπως ισχύει)».
Οι τροποποιήσεις αφορούν τις προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθούν τα επενδυτικά σχέδια με ΚΑΔ επένδυσης «Καταλύματα» (ΚΑΔ 55) του Τομέα του Τουρισμού, τις Κατηγορίες Επιλέξιμων Δαπανών, αλλά και τα Απαιτούμενα Δικαιολογητικά Υποβολής/Ένταξης, τον Πίνακα των βαθμολογούμενων κριτηρίων κ.ά.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 22/03/2023 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ). Δείτε αναλυτικά εδώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις