ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ – ΔΡΑΣΕΙΣ

επιμελητήριο Σερρών
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ POS ΜΕ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ – ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝΠαρατείνεται τελικά έως τις 17/11/2023 η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταχωρήσουν τυχόν διορθώσεις και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία των ενεργών συσκευών ηλεκτρονικής πληρωμής τους στο μητρώο POS , σύμφωνα με απόφαση της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών.
Το θέμα είχε προκαλέσει αναστάτωση στις επιχειρήσεις καθώς το αρχικό χρονικό περιθώριο που δινόταν (έως τις 31 Οκτωβρίου) ήταν πολύ σύντομο και οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν προλάβαιναν να ανταποκριθούν, αντιμετωπίζοντας έτσι το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων.
Το Επιμελητήριο Σερρών με επιστολή του προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, στις 25 Οκτωβρίου 2023, ζητούσε να δοθεί παράταση στη διαδικασία , κοινοποιώντας μάλιστα τη σχετική επιστολή και στην ΚΕΕΕ.
Άμεσα ήταν και τα αντανακλαστικά της ΚΕΕΕ , η οποία συντασσόμενη με το αίτημα του Επιμελητηρίου Σερρών, ζήτησε επίσης παράταση, με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.
Δυστυχώς η παράταση που δίνεται δεν είναι έως τις 31/12/2023 όπως το Επιμελητήριο Σερρών και η ΚΕΕΕ ζήτησαν, ωστόσο είναι σημαντικό ότι δίνεται έστω ένα μεγαλύτερο περιθώριο έως τις 17 Νοεμβρίου, ώστε οι επιχειρήσεις να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες σ’ ότι αφορά τα POS.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
Το Επιμελητήριο Σερρών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εξωστρέφειας και στήριξης των σερραϊκών επιχειρήσεων, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε συναντήσεις γνωριμίας με εκπροσώπους ξενοδοχειακών μονάδων από όλη την Ελλάδα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 2-3 Δεκεμβρίου 2023 (σε τόπο που θα προσδιοριστεί μόλις κλείσουν οι συμμετοχές) και σ’ αυτήν θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχείων από όλη τη χώρα, προκειμένου να γνωρίσουν τις σερραϊκές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κλάδους που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ανάγκες ξενοδοχείων.
Γνωρίζοντας πως η αγορά των ξενοδοχείων είναι ένα μεγάλο «πεδίο» όπου μπορούν να εισχωρήσουν πολλές κατηγορίες προϊόντων, θεωρούμε πως αυτές οι συναντήσεις θα αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για σημαντικές γνωριμίες και σύναψη συμφωνιών.
Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε σας παρακαλούμε να το δηλώσετε έως τις 6 Νοεμβρίου στο e-mail eves@eves.gr . Τηλέφωνα επικοινωνίας 23210 40027 & 23210 99744.
Να σημειωθεί πως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ FOODEXPO 2024 – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕΡΡΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Το Επιμελητήριο Σερρών θα λάβει και φέτος μέρος στην έκθεση FOOD EXPO , που θα διεξαχθεί στις 9-11 Μαρτίου 2024, στο Metropolitan Expo. 
Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη ανοίγει τις πύλες της στους χιλιάδες Έλληνες και ξένους εκθέτες και για ακόμη μία χρονιά  αναμένεται να αποτελέσει ένα κομβικό κέντρο εμπορικών συναντήσεων και συμφωνιών για τα τρόφιμα και ποτά στη χώρα μας.
Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να το δηλώσουν έως τις 6 Νοεμβρίου 2023.  Τ: 23210 99744  & 99723 | E: info@epaneser.gr.
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ AGROTICA 2024 – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕΡΡΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Η μεγάλη Διεθνής Έκθεση Agrotica έρχεται για ακόμη μία χρονιά φέτος στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO, στις 1-4/2/2024.
Το Επιμελητήριο Σερρών στηρίζοντας για ακόμη μία φορά τη σημαντική έκθεση Γεωργικών μηχανημάτων, Εξοπλισμών και Εφοδίων, προτίθεται να δώσει και φέτος το «παρών», προσκαλώντας όλες τις αγροτικές επιχειρήσεις-μέλη του, να δηλώσουν συμμετοχή.
Σε μία περίοδο που οι προκλήσεις για τον πρωτογενή τομέα γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες , η Διεθνής Έκθεση Agrotica δίνει την ευκαιρία για γνώση, επαφές και δικτύωση σε όσους συμμετάσχουν.
Παρακαλείστε όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως τις 6 Νοεμβρίου 2023.
Τ: 23210 99744 & 99723, Ε: info@epaneser.gr.
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2024 – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕΡΡΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Το Επιμελητήριο Σερρών προτίθεται να λάβει μέρος για πρώτη φορά  στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που θα διεξαχθεί στις 3-5 Φεβρουαρίου, στο Mec Παιανίας. 
400 Έλληνες παραγωγοί, premium προϊόντα, γαστρονομικές εκδηλώσεις , επαγγελματικά σεμινάρια κ.α. συνθέτουν την 10η ΕΞΠΟΤΡΟ, που προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον πολλών εκθετών και επισκεπτών.
Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να το δηλώσουν έως τις 6 Νοεμβρίου 2023.  Τ: 23210 99744  & 99723 | E: info@epaneser.gr.

Σχετικές δημοσιεύσεις