Επιτέλους να σοβαρευτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών οι δήμοι η όποιοι είναι αρμόδιοι

Είναι γνωστό ότι, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι μια από τις ευπαθής περιοχές για την ανάπτυξη του ιού του Δυτικού Νείλου και ο λόγος είναι απλός. Στην πεδιάδα μας υπάρχουν στατικά νερά (έλη), ορυζώνες, διώρυγες, κανάλια που είναι κατάλληλα για την ανάπτυξη του ιού του Δυτικού Νείλου. Το πρόβλημα αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Και ενώ είναι γνωστό, δεν λαμβάνονται καθόλου μέτρα προστασίας, όπως ραντίσματα κλπ. Δεν ενημερώνουνε του πολίτες. Σχετικά, υπάρχει μια χαλαρότητα ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Κι όμως, το πρώτο γνωστό πλέον περιστατικό θανάτου στο νομό Σερρών είναι γεγονός εδώ και 15 ημέρες. Υπάρχουν «φήμες» για άλλο περιστατικό που νοσηλεύεται. Φανταστείτε πως το φέρετρο του νεκρού ήταν ανοιχτό και οι συγγενείς και οι φίλοι νεκροφιλούσαν τον νεκρό!! Καμία ενημέρωση!! Μετά από 15 ημέρες φιλοτιμήθηκαν να ψεκάσουν, ραντίσουν στην περιοχή Στρυμονικού!! Μόνο??

Ποτέ μέχρι σήμερα, (αν και γνωρίζουν το πρόβλημα) δεν έχουν λυφθεί τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Το βάζουν κάτω από το χαλί. Αδιαφορούν και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι πομπώδης δηλώσεις. Καμία πρόληψη!

Στα χωριά μας, δεν μπορείς να καθίσεις έξω το σούρουπο, το βράδυ ούτε μια στιγμή διότι θα νοιώσεις την επίθεση από σμήνη κουνουπιών!!

Μήπως, έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή, οι αρμόδιοι να ξεκολλήσουν λίγο από τις αναπαυτικές πολυθρόνες τους, και να κοιτάξουν αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα. Τι περιμένουν λοιπόν, κι άλλα θύματα! Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Κ. Περιφερειάρχα (κ. Τζιτζικώστα) καλές οι πρωτιές, αλλά υπάρχουν και προβλήματα ξέρεις.

Με τιμή

Γιάντσιος Ιωάννης

Δικηγόρος Σερρών

Σχετικές δημοσιεύσεις