Επτάχρονη ανακάλυψε διαμάντι 2,95 καρατιών σε πάρκο του Αρκάνσας

Μια επτάχρονη έλαβε το καλύτερο δώρο στα γενέθλιά της, όταν, την ώρα που γιόρταζε, ανακάλυψε ένα χρυσοκαφέ διαμάντι 2,95 καρατίων στο πάρκο Crater of Diamonds State Park στο Murfreesboro του Αρκάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Οι αξιωματούχοι του πάρκου επιβεβαίωσαν αργότερα ότι η Μπράουν είχε πράγματι ανακαλύψει ένα διαμάντι, ανέφερε η ανακοίνωση. «Το διαμάντι της Άσπεν έχει ένα χρυσοκαφέ χρώμα και μια αστραφτερή λάμψη. Είναι ένα πλήρες κρύσταλλο, χωρίς σπασμένες όψεις και μια μικρή σχισμή στη μία πλευρά, που δημιουργήθηκε όταν σχηματίστηκε το διαμάντι», ανέφερε ο Γουέιμον Κοξ, βοηθός επιθεωρητή του πάρκου και πρόσθεσε «Είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα διαμάντια που έχω δει τα τελευταία χρόνια».

Ένας ή δύο επισκέπτες ανακαλύπτουν διαμάντια στο πάρκο κάθε μέρα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου. Πάνω από 75.000 διαμάντια έχουν βρεθεί στην τοποθεσία από τότε που ένας αγρότης εντόπισε για πρώτη φορά διαμάντια στη γη.

Το χωράφι 37 στρεμμάτων όπου οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν θησαυρούς, είναι η διαβρωμένη επιφάνεια ενός ηφαιστειακού κρατήρα, σύμφωνα με το πάρκο. Εκτός από τα διαμάντια, υπάρχουν και άλλα πολύτιμα πετράδια, όπως αμέθυστοι και γρανάτες, ως αποτέλεσμα της μοναδικής γεωλογίας της τοποθεσίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις