Ερώτηση Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή – Ακόμη μία κενή υπόσχεση στους αγρότες των Δήμων Νέας Ζίχνης κι Αμφίπολης η κατάργηση του «20%» στις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ.

Το αίτημα των αγροτών των Δήμων Νέας Ζίχνης κι Αμφίπολης του Νομού Σερρών για την καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ χωρίς την προβλεπόμενη από τον κανονισμό του μείωση του «20%» ( μεγαλύτερης στην πραγματικότητα) για τις ζημίες που προξένησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις καλλιέργειες αναδεικνύει με ερώτησή του στη Βουλή και προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Λευτέρης Αβραμάκης. Την ερώτηση συνυπογράφουν 8 ακόμη βουλευτές και βουλεύτριες της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρονται αρχικά στη δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του τοπικού Τύπου – να ικανοποιήσει το ως άνω αίτημα των αγροτών, το οποίο έγκειται στην τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να μην υπόκειται πλέον αυτός στον περιορισμό του υπολογισμού του τελικού ποσού της αποζημίωσης επί συγκεκριμένου ποσοστού της εκτιμηθείσας ζημίας, αλλά να μπορεί να χορηγεί το 100% αυτής. Μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει γίνει αναφορικά με το συγκεκριμένο αίτημα, ενώ ο χρόνος της παρούσας κυβέρνησης είναι πλέον ελάχιστος. 

Οι ερωτώντες βουλευτές αναδεικνύουν την αγωνία των πληγέντων αγροτών, που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται ακόμη κι ολοκληρωτικά, ενώ οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που πρόκειται να λάβουν δεν θα καλύπτουν παρά ελάχιστο μέρος της ζημίας. Για το λόγο αυτό ζητούν να γίνει δεκτό το αίτημα των αγροτών και να γίνουν όλες οι περαιτέρω ενέργειες, ώστε να λάβουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης καλλιεργητικές ανάγκες του τρέχοντος έτους.  Ο αγροτικός κόσμος των Σερρών, ενός κατεξοχήν αγροτικού Νομού που φτωχοποιείται και ερημώνει χρόνο με το χρόνο δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εμπαιγμού.

Την ερώτηση συνυπογράφουν μαζί με το Λευτέρη Αβραμάκη οι  Αλεξιάδης Τρύφων, Αραχωβίτης Σταύρος, Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος, Μάλαμα Κυριακή, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παπαηλιού Γεώργιος, Πούλου Παναγιού και Φωτίου Θεανώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις