Εστιατόριο θα σερβίρει μόνο έναν επισκέπτη λόγω κορονοϊού

Η Σουηδία στα μέτρα που λαμβάνει για τον κορονοϊό έχει συμπεριλάβει και την προτροπή της κοινωνικής αποστασιοποίησης, χωρίς μέχρι ώρας να επιβάλει πρόστιμα σε αντίθετη περίπτωση.

Μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους πελάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους αφήνουν τουλάχιστον μια καρέκλα κενή ανάμεσά τους. Ένα εστιατόριο, ωστόσο, πάει την έννοια της κοινωνικής αποστασιοποίησης σε ένα άλλο επίπεδο εξυπηρετώντας μόνο έναν πελάτη την ημέρα, που θα απολαμβάνει το γεύμα του στη μέση ενός χωραφιού και το φαγητό θα σερβίρεται μέσω μια τροχαλίας κι ενός καλαθιού.

Το εστιατόριο, που ονομάζεται Μπορντ φορ εν (δηλαδή τραπέζι για έναν) αναμένεται να ανοίξει στις 10 Μαΐου και θα λειτουργεί μέχρι την 1η Αυγούστου. Η ιδέα ανήκει στο ζευγάρι Ράσμους Πέρσον και Λίντα Κάρλσον που τους ήρθε μετά από ένα γεύμα τους με τους γονείς της γυναίκας. Οι γονείς της Κάρλσον επέμειναν να ακολουθούν τις συστάσεις κοινωνικής αποστασιοποίησης για να είναι όλοι ασφαλείς, οπότε αποφάσισαν να φάνε ξεχωριστά και κάθισαν στον κήπο τους, μια μέρα που το νεαρό ζευγάρι τους είχε επισκεφτεί. Η Κάρλσον είναι σεφ και σκέφτηκε αμέσως τη δημιουργία ενός εστιατορίου που θα προσφέρει ασφάλεια εν μέσω πανδημίας.

Η ιδέα είναι απλή: Ένα μονό τραπέζι, μια καρέκλα, στη μέση ενός χωραφιού στο Βάρμλαντ της Σουηδίας. Αντί για σερβιτόρους, το φαγητό θα φτάνει κατευθείαν από την κουζίνα στο τραπέζι σε καλάθι που κρέμεται σε σχοινί. «Θέλουμε να είμαστε σε θέση να επικεντρωθούμε σε αυτόν τον μοναδικό επισκέπτη κατά την προετοιμασία του γεύματος. Αλλά επίσης, είναι ένας τρόπος για να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι μια εμπειρία απαλλαγμένη από τον κίνδυνο του κορονοϊού,», επισημαίνει η ίδια.

Σχετικές δημοσιεύσεις