Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Θύματα της Παγκόσμιας Κλιματικής Κρίσης – Ο Eκτελεστικός Aντιπρόεδρος Τίμερμανς θα συνυπογράψει δήλωση με το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο

Σήμερα, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κ. Φρανς Τίμερμανς θα συνυπογράψει κοινή δήλωση για την καθιέρωση της 15ης Ιουλίου ως ετήσιας Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα Θύματα της Παγκόσμιας Κλιματικής Κρίσης, μαζί με την Αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης κ. Τερέσα Ριμπέρα εξ ονόματος της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μαρκ Άνγκελ.

Σε τελετή στις Βρυξέλλες, οι τρεις συνυπογράφοντες θα αποτίσουν φόρο τιμής σε όλα τα θύματα κλιματικών καταστροφών. Η ετήσια ημέρα έχει σκοπό να τιμήσει την μνήμη των θυμάτων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τα συγκεκριμένα μέτρα που μπορεί να λάβει ο κάθε άνθρωπος στο επίπεδό του για να συμβάλει στην πρόληψη καταστροφών και στην καλύτερη προετοιμασία και αντιμετώπιση των κλιματικών καταστροφών. Στη διάρκεια της τελετής θα μιλήσει ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Δράση για το Κλίμα κ. Selwin Hart. Θα ακολουθήσει μια μουσική παράσταση που θα περιλαμβάνει μέρος του έργου «Rain Requiem» σε σύνθεση του Jef Neve και κείμενα του David Van Reybrouck, φόρος τιμής τους σε όσους έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες, που έπληξαν διάφορες ευρωπαϊκές χώρες στα μέσα Ιουλίου του 2021 και στις οποίες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 200 άνθρωποι.

Εγκαινιάζοντας την πρώτη ετήσια Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Θύματα της Παγκόσμιας Κλιματικής Κρίσης, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Τίμερμανς θα επισκεφθεί τοποθεσίες στο Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2021 και θα συναντηθεί με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις