Εφυγε η Άντζελα Ζήλεια.. Πέθανε η αγαπημένη τραγουδίστρια

Αφησε την τελευταία της πνοή στα 88 της χρόνια.Τα τελευταία χρόνια είχε διάφορα προβλήματα με την υγεία της.

Έχει πάρει 5 βραβεία για τραγούδια της και η φωνή της ήταν μαγική.

Έκανε μουσικές σπουδές στη Σχολή Ζουανέα και διέπρεψε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού, κερδίζοντας πέντε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ (Βαρκελώνης, Σοπότ και Θεσσαλονίκης). Ήταν νικήτρια στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού στο Σοπότ το 1996.

Η Άντζελα Ζήλεια ήρθε στον κόσμο στις 24 Μαρτίου 1935.

Το τελευταίο βραβείο ήταν το 1967 με το τραγούδι Καλωσόρισες έρωτα. Η Άντζελα Ζήλεια ήταν θεία της τραγουδίστριας Χριστίνας (Καράλη) που έκανε καριέρα στην pop μουσική στη δεκαετία του ’70.

Στον κινηματογράφο η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 1959 στην ταινία «Ο θησαυρός του μακαρίτη» και έτσι εκείνη καθιερώθηκε σε δραματικούς ρόλους.

Η Άντζελα Ζήλεια είχε πει σχετικά με τα παιδικά της χρόνια: «Γεννήθηκα στο Μεταξουργείο και μεγάλωσα στους Αμπελοκήπους. Θυμάμαι τους Γερμανούς, τις σειρήνες, την πείνα και μετά τον Εμφύλιο. Εγώ τα έζησα όλα αυτά γιατί έχω γεννηθεί το ’34 και δεν με απασχολεί καθόλου να το κρύβω. Μεγαλώνοντας, θυμάμαι τη γειτονιά και τα παιχνίδια με τα παιδιά, αλλά και τη δασκάλα της πρώτης δημοτικού, η οποία ήρθε και με βρήκε μια μέρα στο μαγαζί Ακροπόλ όπου τραγουδούσα. Είχα τέσσερις αδελφές κι εγώ ήμουν η μικρότερη. Δυστυχώς, η μία αδελφή μου δεν έζησε, γιατί το 1942 νόσησε από μηνιγγίτιδα και «έφυγε» σε ηλικία 22 χρονών. Μια ζωή ήμουν το στερνοπούλι, το χαϊδεμένο, που όμως δεν εξελίχθηκα σε καλομαθημένο, γιατί εγώ στήριξα ολόκληρη την οικογένειά μου.»

Σχετικές δημοσιεύσεις