Ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος του Κορκονέα

Ο σύνηγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντα σε α΄ βαθμό για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα, συνεχίστηκε η δίκη των κατηγορούμενων πρώην ειδικών φρουρών για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλουστο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, ο κ. Ανδρούλας περιέγραψε ως πραγματική τραγωδία το θάνατο ενός τόσο νέου ανθρώπου, ωστόσο όμως επέμεινε, ότι ο πελάτης του είναι αθώος, ως προς αυτά που του αποδίδονται. «Ο θάνατος ενός νέου παιδιού, όπως ήταν ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, είναι κάτι τρομερό. Ακόμη και μπροστά στα όσα έχουμε δει εδώ μέσα, η συγκεκριμένη απώλεια είναι πραγματική τραγωδία. Όταν κανείς έρχεται αντιμέτωπος με μια τόσο μεγάλη συμφορά, θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη…», σημείωσε ο κ. Ανδρούλας.

Ωστόσο, στη συνέχεια υποστήριξε, ότι «ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είναι αθώος για την πράξη όπως του αποδίδεται. Ένας άνθρωπος έκανε λάθος και του στοίχισε πολλά χρόνια φυλακή. 11 χρόνια. Μην καταστρέψετε έναν άνθρωπο, για να αποδοθεί δικαιοσύνη». Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρούλας ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας, της από πρόθεση ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν και μέλη της συλλογικότητας «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Λαμίας», οι οποίοι με την ευκαιρία του πρώτου διαλείμματος της διαδικασίας ανάρτησαν πανό έξω από το κτίριο, που έγραφε: «Καμία δικαστική ποινή δεν εξιλεώνει τους αμετανόητους δολοφόνους ενός 15χρονου παιδιού», απαντώντας ουσιαστικά στα όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 20 Μαΐου, όταν και θα δοθεί ο λόγος στους συνηγόρους υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη, Χρήστο Διαμάντη και Γιάννη Αλετρά. Πιθανότατα σε αυτή την ημερομηνία να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία της δίκης, ωστόσο η απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα από τις 19 Ιουνίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις