ΗΠΑ – Μακελειό με νεκρούς στη Βόρεια Καρολίνα

Πέντε άτομα, ανάμεσά τους αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, σκότωσε νεαρός τα ξημερώματα στην πόλη Ράλι, στη Βόρεια Καρολίνα (νοτιοανατολικά), ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η δήμαρχος Μέρι-Αν Μπόλντγουιν.

Υπάρχουν επίσης τραυματίες, ενώ ο δράστης συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, τόνισε η δήμαρχος κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δημοτικές αρχές.

«Περί τις 20:00 (σ.σ. τοπική ώρα· περί τις 03:00 ώρα Ελλάδας), η αστυνομία του Ράλι ανέφερε ότι έχει περικυκλώσει ύποπτο σε κατοικία στην περιοχή», είπε η κυρία Μπόλντγουιν, αναφερόμενη στην «θλιβερή και τραγική ημέρα» που έζησε η πόλη της.

Ανάμεσα στους τραυματίες —οι αρχές δεν διευκρίνισαν τον αριθμό τους— είναι άλλος ένας αστυνομικός, σύμφωνα με τη δήμαρχο.

Το ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε τις επιθέσεις του υπόπτου, ο οποίος, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WTVD, μέρος του δικτύου του ABC News, είναι λευκός έφηβος εφοδιασμένος με τουφέκι, παρέλυσε τομείς της Ράλι, της πρωτεύουσας της Βόρειας Καρολίνας. «Πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή την παράλογη βία στην Αμερική», έκρινε η κυρία Μπόλντγουιν.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας, ο Ρόι Κούπερ, δήλωσε πως συνομίλησε με τη δήμαρχο και έδωσε εντολή να αναπτυχθούν δυνάμεις της πολιτειακής αστυνομίας για να βοηθήσουν.

Νωρίτερα η αστυνομία της Ράλι ανέφερε μέσω Twitter πως μέλη της επιχειρούν σε συνοικία και κάλεσε τους κατοίκους της να μείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις