ΗΠΑ – Πρώτες στην εξόρυξη Bitcoin – Εκθρόνισαν την Κίνα

Οι ΗΠΑ έχουν γίνει το επίκεντρο του κόσμου για την εξόρυξη Bitcoin, εκθρονίζοντας την Κίνα που κατείχε την πρωτιά.

Στα τέλη Αυγούστου, στην Αμερική καταγράφηκε το 35,4% της ισχύς και της υπολογιστικής δύναμης που απαιτείται για την εξόρυξη του ψηφιακού νομίσματος, σύμφωνα με μελέτη του Cambridge Center for Alternative Finance που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Πρόκειται για το διπλάσιο της δραστηριότητας που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο.

Η αύξηση του σχετικού μεριδίου της χώρας οφείλεται στην κίνηση της Κίνας να μειώσει τη βιομηχανία, για τον έλεγχο του χρηματοοικονομικού κινδύνου. Οι εντεινόμενες προσπάθειες του Πεκίνου να περιορίσει την αγορά κρυπτονομισμάτων, που ανακοινώθηκε τον Μάιο, αποδίδει. Το μερίδιο που παρατηρείται από την Κίνα στην εξόρυξη Bitcoin έχει φτάσει ουσιαστικά στο μηδέν, διαπίστωσαν οι ερευνητές του Cambridge. Συγκριτικά, τον Σεπτέμβριο του 2019 το ποσοστό ήταν στο 75% και τον φετινό Απρίλιο στο 46%.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχίζεtai στα κρυφά η εξόρυξη στην Κίνα, αλλά δρομολογείται μέσω εικονικών ιδιωτικών δικτύων που δείχνουν ότι οι υπολογιστές λειτουργούν σε άλλη χώρα. Σύμφωνα με την έρευνα του Cambridge, οι πρόσφατες αυξήσεις του ποσοστού στην Ιρλανδία και τη Γερμανία είναι πιθανώς το αποτέλεσμα των εξορύξεων που χρησιμοποιούν VPN ή διακομιστές μεσολάβησης.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το Καζακστάν, με το ποσοστό της υπολογιστικής δύναμης να ανέρχεται στο 18,1% τον Αύγουστο, από 8,2% τον Απρίλιο. Το ποσοστό της Ρωσίας αυξήθηκε στο 11%, από 6,8% την ίδια περίοδο.

Σχετικές δημοσιεύσεις