ΗΠΑ – 90χρονη περπάτησε δέκα χιλιόμετρα στο χιόνι για να κάνει το εμβόλιο

Η σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε το Σιάτλ των ΗΠΑ σκεπάζοντας τα πάντα δεν πτόησε μία 90χρονη γυναίκα που είχε ραντεβού για να εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid- 19.

Αψηφώντας τις πολικές θερμοκρασίες, η Φραν Γκόλντμαν ντύθηκε κατάλληλα και περπάτησε δέκα χιλιόμετρα για να μην χάσει το ρατεβού της για τον εμβολιασμό. Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Seattle Times», η 90χρονη κατάφερε πεζή να διασχίσει μία απόσταση δέκα χιλιομέτρων πήγαινε έλα.

Η Γκόλντμαν υποστηρίζει ότι έκλεισε με δυσκολία το ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. «Τηλεφωνούσα για να κλείσω ραντεβού οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από το πρωί μέχρι το βράδυ», όπως υποστηρίζει. Τελικά κατάφερε να κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί το πρωί της Κυριακής, όμως την Παρασκευή και το Σάββατο, μια ισχυρή χιονοθύελλα έπληξε την περιοχή.

Μετά την ταλαιπωρία που υπέστη για να κλείσει το ραντεβού της, αποφάσισε ότι πρέπει να πάει στο εμβολιαστικό κέντρο πάση θυσία.

Έβαλε ένα παντελόνι και μία φλις με φερμουάρ, από μέσα όμως φόρεσε κοντομάνικο μπλουζάκι για να μπορεί να της κάνει πιο εύκολα η νοσοκόμα την πρώτη δόση του εμβολίου. Προτού βγει έξω, η Γκόλντμαν φόρεσε ένα παλτό, ένα αδιάβροχο και τις μπότες της για το χιόνι. Πήρε το μπαστούνι της κι άρχισε να περπατάει μέχρι το εμβολιαστικό κέντρο.

«Δεν ήταν εύκολο να πάω, ήταν δύσκολο», όπως παραδέχθηκε στην εφημερίδα «Seattle Times. Ωστόσο, έφτασε στο ραντεβού της, με μόλις 5 λεπτά καθυστέρηση. Πάντως, η κόρη της Ρουθ Γκόλντμαν, που ζει στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, δεν εξεπλάγη από την ατρόμητη μητέρα της. «Είμαστε από τους ανθρώπους που μας αρέσει να είμαστε έξω», δήλωσε στην εφημερίδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις