Η Αντζελίνα Τζολί στη Λβιβ για να συναντήσει εκτοπισμένους

Η σταρ του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί, ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, όπου συνομίλησε με εκτοπισμένους και εθεάθη σε ένα καφέ.

“Για όλους εμάς, αυτή η επίσκεψη ήταν μια έκπληξη”, έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λβιβ, ο Μαξίμ Κοζίτσκι, αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν την ηθοποιό να παίζει με παιδιά και να ποζάρει με εθελοντές.

Σε ένα νοσοκομείο, η Τζολί επισκέφτηκε παιδιά που τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό της 8ης Απριλίου έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ο οποίος αποδόθηκε στη Ρωσία, και σκότωσε περισσότερους από 50 άμαχους, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Η Αντζελίνα Τζολί συνομίλησε με Ουκρανούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εμπόλεμες περιοχές και με εθελοντές που προσφέρουν ψυχολογική βοήθεια στους εκτοπισμένους στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λβιβ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στον σταθμό, εθελοντές της είπαν ότι ο καθένας από τους ψυχίατρους που ήταν σε υπηρεσία μιλούσε με σχεδόν 15 ανθρώπους την ημέρα. Πολλοί από αυτούς που βρίσκονται στον σταθμό είναι παιδιά ηλικίας από δύο έως 10 ετών, είπαν εθελοντές.

“Πρέπει να είναι σε κατάσταση σοκ… Ξέρω πώς επηρεάζει το τραύμα τα παιδιά, ξέρω απλά ότι πρέπει κάποιος να δείξει πόσο πολύ μεγάλη αξία έχουν, πόσο σημαντική είναι η φωνή τους, ξέρω πόσο θεραπευτικό είναι αυτό για τα παιδιά”, δήλωσε η Τζολί.

Περισσότεροι από 7,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Περισσότεροι από 5,4 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους.

Με απλό ντύσιμο, ένα γκρι πουλόβερ και ένα σακίδιο πλάτης, η 46χρονη ηθοποιός εθεάθη σε καφετέρια της Λβιβ όπου τη βιντεοσκόπησε μια Ουκρανή, η Μάγια Πιντόρετσκα, η οποία ανάρτησε το βίντεο στον λογαριασμό της στο Facebook. “Πίνω τον καφέ μου στη Λβιβ και βλέπω την Αντζελίνα Τζολί, είναι τόσο όμορφη”, σχολιάζει η χρήστρια του διαδικτύου.

Σχετικές δημοσιεύσεις