Η ασθένεια που πλέον απειλεί τους 35αρηδες

Η άνοια είναι μια ασθένεια που απειλεί άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, με τα ποσοστά της να αυξάνονται δραματικά τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά αυτό που έπεσε σαν βόμβα στην επιστηνομική κοινότητα είναι το 5% των περιπτώσεων άνοιας τη τελευταία διετία αφορούσαν άτομα ηλικίας από 35 εώς 40 έτη.

92 ερευνητικές ομάδες ένωσαν τα δεδομένα τους και το αποτέλεσμα ήταν ότι 4 εκατομμύρια παγκοσμίως εμφάνισαν πρώιμα σημάδια άνοιας πριν τα 40 έτη.

Κάτι που τη προηγούμενη δεκαετία έμοιαζε με απίθανο, ΄τωρα παίρνει διαστάσεις που αναγκάζει τους γιατρούς να ασχοληθούν με το φαινόμενο.

Οι ίδιοι οι γιατροί παραδέχονται πως επειδή είναι τόσο σπάνιο το φαινόμενο, δεν έχουν καθόλου γνώση επί του θέματος και εμπειρία και οι έρευνες ξεκινούν ουσιαστικά από μηδέν.

Τα σημάδια που πρέπει να μας κάνουν να επισκεφθούμε τον γιατρό είναι προφανώς απώλεια μνήμης, έλλειψη συγκέντρωσης, μαθησιακές δυσκολίες, μικρά αλλά συχνά περιστατικά ζάλης, αλλά και αλλαγές στη συμπεριφορά μας, όπως το να είμαστε πιο ευέξαπτοι από παλιά, ή να έχουμε τάση για κατάθλιψη.

Η άνοια εκατοντάδες φορές έχουν τονίσει οι ειδικοί είναι η νόσος που θα απασχολήσει τον δυτικό κόσμο περισσότερο και από τον καρκίνο στο μέλλον και για αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να διαγνωσθεί εγκαίρως.

Σχετικές δημοσιεύσεις