Η βορειοκορεάτισσα αποστάτης που απειλεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν να την κόψει κομματάκια

Ούτε η πανδημία δεν σταμάτησε τις ειδήσεις που έρχονται από τη Βόρεια Κορέα να μας απασχολούν και να εκπλήσσουν κάθε φορά. Αυτή τη φορά μια θαρραλέα γυναίκα που διέφυγε από τη Βόρεια Κορέα με περιπετειώδη τρόπο το 2007 και ζει στις ΗΠΑ, ξεμπροστιάζει το καθεστώς για τον τρόπο που κυβερνά.

Η 27χρονη Γεονμί Παρκ έφυγε λαθραία από τη χώρα της όταν ο πατέρας της φυλακίστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ως αντικαθεστωτικός. Εργάζεται ως ακτιβίστρια στις ΗΠΑ, αλλά δηλώνει ότι φοβάται για τη ζωή της αφού δέχεται απειλές από πράκτορες του καθεστώτος που ζούνε εκτός κορεατικής χερσονήσου.

Σε συνέντευξη της που έδωσε στη Sun δήλωσε ότι βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα του Κιμ Γιονγκ Ουν, που θέλει η νεαρή δραπέτης όπως τη θεωρεί το καθεστώς να έχει παραδειγματική τιμωρία.

Συγκεκριμένα έχει λάβει απειλές ότι θα την κόψουν κομματάκια και θα τη σκορπίσουν στη πρωτεύουσα για να τη δούνε οι πολίτες και να συμμορφωθούν.

Η ίδια μίλησε για αποτρόπαιες πρακτικές από το καθεστώς με δημόσιες εκτελέσεις και σορούς νεκρών να κείτονται στους δρόμους, χωρίς να έχουν το δικαίωμα ταφής από τις οικογένειες τους, μέχρι που θα γίνουν λεία στα ζώα.

Τα μικρά παιδιά δέχονται πλύση εγκεφάλου από πολύ μικρά και θεωρούνε εχθρό όποιον έχει ελεύθερη βούληση, με αποτέλεσμα στην ηλικία της ενηλικίωσης να γίνονται γρανάζια στη κρατική μηχανή που συντηρεί το καθεστώς.

Αν κάποιος θεωρεί εχθρός για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όλη η οικογένεια του φυλακίζεται σε άθλιες συνθήκες, με τη τιμωρία του βιασμού και του υποσιτισμού να είναι καθημερινές πρακτικές.

Σχετικές δημοσιεύσεις