Η γνωστή φωνή που τηλεφωνούσε σε άρρωστα παιδιά και τα έκανε να χαμογελούν

O Jim Cummings είναι ένας από τους πιο επιδέξιους voice actors που έχουμε ακούσει. Έχει χαρίσει τη φωνή του σε αρκετούς χαρακτήρες, αλλά κυρίως έγινε γνωστός με την φωνή του Winnie the Pooh, του συμπαθητικού αρκούδου της Disney που εμπνεύστηκε ο συγγραφέας A.A. Milne.

Κι ενώ έχει δώσει τη φωνή του σε χαρακτήρες στην οθόνη, θεώρησε ότι πρέπει να το κάνει και πιο άμεσα. Γι΄ αυτό συνήθιζε να παίρνει τηλέφωνο άρρωστα παιδιά και να τους μιλάει με τη φωνή του Winnie.

Οπότε εκτός από την μεγάλη η τη μικρή οθόνη, ο Cummings βρήκε και μια πιο πρακτική χρήση της φωνής. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος «Ένα παιδί με το οποίο μίλησα στο τηλέφωνο θα πέθαινε από καρκίνο. Ο Winnie the Pooh της τηλεφώνησε και λίγο αργότερα άρχισε να γελάει. Η μητέρα της έβαλε αμέσως τα κλάματα. Μου είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που η κόρη της χαμογέλασε μετά από 6 μήνες».

Αλλά δεν είναι μόνο τα παιδιά που χαίρονται από την πράξη του Cummings. Ο ίδιος θυμάται κι ένα ακόμα παιδί με το οποίο μίλησε. Ένα μικρό αγόρι με αυτισμό. «Μου ζήτησε να κάνω όλες τις φωνές, ακόμα και μικρούς ρόλους που είχα κάνει. Η μητέρα του, κλαίγοντας πήρε το τηλέφωνο και μου είπε ‘Δεν μιλάει καθόλου’. Της είπα, ‘Μα, μιλάει για περισσότερη από μια ώρα’. Και εκείνη μου απάντησε ‘όχι, ο γιος μου δεν μιλάει, δεν έχει ξαναμιλήσει ποτέ τόσο πολύ. Το βιντεοσκόπησα για να το δείξω στο γιατρό’».

Οι καλές πράξεις δίνουν πάντα πίσω σε αυτόν που της κάνει. Και ο Cummings έχει κάνει πολλές. Και του αξίζουν πολλά μπράβο γι’ αυτή του την πράξη.

Σχετικές δημοσιεύσεις