”Η Θεσσαλονίκη θα υποδεχθεί περισσότερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα”

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να φιλοξενήσει και να μεριμνήσει για την φροντίδα και την ενσωμάτωση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ακόμη και σε αριθμούς μεγαλύτερους από αυτούς που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την πόλη, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

«Στηρίζω ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης με όλες τις δυνάμεις μου, και συμπράττω στην προσπάθεια αυτή, στον ευγενή αυτό στόχο» ανέφερε ο κ. Ζέρβας, και πρόσθεσε:«Η φιλόξενη κοινωνία της Θεσσαλονίκης μπορεί να υποδεχθεί, να φιλοξενήσει, να περιθάλψει, να μεριμνήσει και να βοηθήσει στην ενσωμάτωση αυτών των παιδιών, και θα το κάνει σε αριθμούς που θα υπερβαίνουν τις αναλογίες που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση. Μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη το οφείλει στη γεμάτη προσφυγιά Ιστορία της».«Αδυνατώ να μπω στη διαδικασία να μετρήσω κεφάλια και να διαπραγματευτώ αριθμούς. Μιλάμε, το τονίζω αυτό, για προσφυγόπουλα, για παιδιά ασυνόδευτα» συνέχισε ο κ. Ζέρβας. 

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Θα προχωρήσουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα είναι χώρα με κανόνες, σύνορα, δομές φροντίδας. Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες μεριμνούν για τα παιδιά κάθε πατρίδας. Εμείς οι Θεσσαλονικείς, θα αποδείξουμε ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να αισθάνονται πατρίδα τους την Ελλάδα». Ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι έχει ενημερώσει για αυτήν την πρωτοβουλία, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών.

Σχετικές δημοσιεύσεις